Must read

Must read: Blijvende veranderingen door coronacrisis

Waarschuwt de ECB. Plus; Esma moet ik actie komen na Wirecard-schandaal, KLM krijgt steun en coronabesmettingen VS flink omhoog.

De ECB is niet almachtig als het om de rente gaat
Wat de rentes doen, kan de ECB een tijd beïnvloeden, maar op termijn kan de centrale bank de rentes niet eeuwig laag houden zonder maatregelen die de economie volledig ontwrichten, aldus Edin Mujagic.

QE is kryptoniet voor obligaties
Quantitative easing heeft obligaties al hun superkrachten ontnomen. Om rendementen op peil te houden moeten pensioenfondsen op zoek naar riskantere alternatieven.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Goudprijs naar 2000 dollar, magere Amerikaanse rendementen, de ene Europese bank is de andere niet, in twee jaar volledig economisch herstel, nu investeren in infrastructuur, pas op voor inflatie, EM-bedrijfsobligaties bieden drie premies, centrale banken kunnen nog veel doen, en méér.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De coronacrisisgevolgen volgens de ECB

Esma moet in actie komen
De Europese Commissie gaat de Europese toezichthouder op de financiële markten in Europa, Esma, vragen om onderzoek te doen naar de rol van de de Duitse waakhond Bafin in verband met de ondergang van Wirecard.

Winnaars zijn er ook

Ojee

Steun van de staat

Markt voor alternatieve financiering blijft professionaliseren
Het midden- en kleinbedrijf kan bij steeds meer partijen terecht voor niet-bancaire financiering. Recent ontvingen vijf bedrijven het keurmerk Erkend MKB Financier, wat inhoudt dat ze getoetst zijn aan bepaalde gedragscodes en voldoen aan eisen voor passend en verantwoord financieren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Amerikaanse verkiezingen 2020