Must read

Must read: In de lift

Niet-sexy liftsector geeft wel fijne rendementen. Plus; Thailand duurste aandelenmarkt, HQ ABN Amro gaat straks weer open en Frankrijk steunt luchtvaart en defensie.

Centrale banken nemen grote risico’s
Het structurele karakter van het ruime monetaire beleid is de oorzaak van de (te) lage inflatie. En het beleid brengt ongekende, in ieder geval onbekende risico’s met zich mee. Hoe loopt dit af, vraagt Marcel Tak zich af.

Aandelen liftbedrijven goed voor elke portefeuille
Wie nog een plekje in zijn portefeuille heeft, zou eens naar de wellicht niet zo voor de hand liggende liftindustrie moeten kijken. Al bijna 170 jaar stabiele groei.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Go with the flow, duurzame beleggingen presteren beter, aandelen op langere termijn meest kansrijk, centrale banken kunnen nog veel doen, vecht niet tegen Fed en tech, extra kansen EMD, en méér opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Wat heeft Trump nog in petto?

Enorme exportdip

Indicatoren uit het verleden

Franse steun
De Franse overheid komt opnieuw een grote economische sector met veel werkgelegenheid tegemoet. Vliegtuigbouwer Airbus en toeleveranciers van de luchtvaartsector worden op grote schaal geholpen om de coronacrisis te overleven en zoveel mogelijk banen te behouden, aldus het FD

HQ ABN Amro straks weer open
ABN Amro test met een groep medewerkers hoe het zijn hoofdkantoor in Amsterdam weer veilig kan heropenen na de sluiting vanwege het nieuwe coronavirus.

Thailand de duurste

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus