Must read

Must read: Kan Buffett het nog wel?

Plus: vier topbeleggers over waardering aandelen, eind 2021 volledig herstel, India wil plaats China overnemen, en méér.

Aandelen: wegblijven of heel goed kiezen
Terwijl een deel van de professionele beleggers in afwachting is van een tweede correctie (er komt geen V-vormig-herstel) zijn er ook beleggers die positief blijven (kwestie van de juiste keuzes maken). Wie krijgt er gelijk? Lees de visies van Ewout van Schaick (NN IP), Ralph Wessels (ABN AMRO), Sander Zondag (BNP Paribas OBAM) en Joost van Leenders (Kempen).

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Beleggers zoeken het in bedrijfsobligaties, goud vliegt verder, uiteindelijke coronaschade valt mee, sectorkansen zijn sterk verschillend, en meer opinies.

Negatieve Amerikaanse rentes niet langer uitgesloten
Goldman Sachs houdt rekening met een Amerikaanse aandelencorrectie van rond de 20%. Bovendien is het goed mogelijk dat de Fed alsnog voor negatieve rente kiest.

Buffett kan het niet meer?
Grote investeringen (behalve Apple dan) pakten verkeerd uit. De S&P 500 doet het al jaren beter. Kan hij het nog wel? Nee, schrijft Howard Gold. Ja, zegt Mark Hulbert. Feit is dat Buffetts beleggingsvehikel Berkshire Hathaway dit jaar op een verlies staat van 25%.

De klap moet nog komen

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Het goede nieuws: Eind 2021 is er volledig herstel

De ene berenmarkt is de ander niet
De coronacrisis produceert andere sectorverliezers dan we normaal gewend zijn.

Herstelletje pensioenfondsen

Eén ding is zeker
Nasdaq is nog lang niet klaar met stijgen.

Daar komt India
De Indiase leider Narendra Modi grijpt de Coronacrisis aan om het nieuwe China te worden. Terwijl de Chinezen gewantrouwd worden door de VS en Europa, presenteert India zich als veilig alternatief voor investeerders. "Veel multinationals willen niet langer afhankelijk zijn van China". Lees de uitvoerige analyse van RTL Z.

Wat doet de olieprijs?

Steun is er van de Amerikaanse regering
Die ziet meer winst in fossiel dan in alternatieve energieën.

Klant gaat CDD-kosten betalen
Bij elkaar opgeteld besteden de Nederlandse banken miljarden euro’s aan de inhuur van specialisten in de strijd tegen witwassen. Die kosten drukken op de winstgevendheid van banken. Het lijkt daarom een kwestie van tijd voor banken de kosten van CDD gaan doorberekenen. Dit is wat de toezichthouder allemaal van de banken verwacht.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus