Must read

Must read: Economische impact op een rijtje

Hoe strenger de lockdown, hoe harder de klap. Plus; de oliemarkt herleeft, Japanners handelen thuis en de ene ETF is de andere niet.

Back to the seventies met stagflatie light
Na de coronacrisis zouden we wel eens een periode kunnen krijgen met lage groei en stijgende inflatie, aldus Edin Mujagic. Stagflatie is voor aandeelhouders lastig, maar obligatiehouders verdienen niks meer dan.

Zoekt Trump weer ruzie met China?
De spanningen tussen de VS en China lopen de laatste weken weer op. ING Bank denkt dat het voorlopig bij verbale aanvallen van Trump blijft. Maar de instrumenten om zijn favoriete zondebok een hak te zetten, staan klaar.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Duits gerechtshof slecht voor staatsobligaties, stijging aandelenmarkt is logisch, er is meer helicoptergeld nodig, liever cash dan aandelen, dat waren de oliedividenden, en méér opinies

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De ene ETF is de andere niet
BlackRock, State Street en een paar andere assetmanagers willen dat de definitie van ETF's aangescherpt wordt

De oliemarkt herleeft
De olieproductie zit op het laagste niveau in negen jaar, maar er gloort licht aan het eind van de tunnel

Japanners werken niet, die handelen

Alles is nog vaag

Ojee

Streng, strenger, strengst

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus