Must read

Must read: Optimisme regeert

Plus: Profi's kopen health care, lagere winsten dus hogere koersen, consument moet het doen, en méér.

Beleggingsconsensus: Sector health care is de grote favoriet
Wie de adviezen van professionele beleggers volgt, koopt Amerikaanse aandelen in de sectoren Gezondheid, IT en Communication Services, terwijl het obligatiedeel van de portefeuille wordt ingevuld met opkomende marktenschuld en kredietwaardige bedrijfsobligaties.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Er is meer helicoptergeld nodig, ontwikkelde markten herstellen langzamer, liever cash dan aandelen, het handelsconflict is niet voorbij, big tech grote winnaar coronacrisis, voorsorteren op een nieuwe bull run, dat waren de oliedividenden, en méér opinies.

Lagere winsten dus hogere koersen
Zijn beleggers gek geworden of krijgen zij gelijk? Lees de analyse van Marketwatch.

Obligatiehouders klagen over gebrek aan informatie
Steeds meer Europese bedrijven laten vanwege de coronapandemie conference calls niet doorgaan. Voor obligatiehouders is dat een probleem, want zij moeten nu keuzes maken zonder actuele informatie.

Als het schaap ...

Ofwel, de toekomst is totaal onvoorspelbaar
Zeven belangrijke grafieken die een maand geleden voor onmogelijk werden gehouden. De markt gaat in ieder geval zijn geheel eigen gang.

Economisch herstel?
De consument moet het volgens Jan-Willem Nijkamp doen.

Tip van een hedgefundmanager
Welke twee assets Mark Spiegel koopt als de inflatie (door de financiële stimuleringsprogramma's) toch weer de lucht in schiet.

Help!
Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven verwacht dat hun voortbestaan in gevaar komt als de coronacrisis langer dan een half jaar aanhoudt. In het lopende kwartaal zet een meerderheid van de ondernemers zich schrap voor een lagere omzet. Dat gaat bij de meeste ondernemingen waarschijnlijk gepaard met een verlies van banen, aldus RTL Z. Banken helpen wat ze kunnen.

Het heeft vleugels en staat aan de grond
Opmerkelijk hoe lang de niet door de staat geholpen prijsvechters kunnen blijven doorvliegen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De toekomst is aan de machines?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus