Must read

Must read: Niets stopt de beurs

Plus: Covid-19 Liveblog, EM aan geldinfuus China, impact eindelijk meetbaar, coronavirus impuls deglobalisering, en meer,

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Big tech grote winnaar coronacrisis, voorsorteren op een nieuwe bull run, DWS negatiever over wereldeconomie maar verwacht toch positief aandelenrendement, dat waren de oliedividenden, tweede correctie dreigt, en meer opinies.

Crisis legt zwakke plekken bloot
Volgens columnist Cor Wijtvliet van Investing.com toont het financieel bestel zich wederom kwetsbaar.

Ach, het is maar geld

De financiële klant heeft duidelijke wensen
Het vertrouwen in de beleggingsindustrie is nog niet hersteld. Dat blijkt uit de laatste jaarlijkse enquête van CFA Institute onder particuliere én institutionele beleggers. Vooral meer transparantie over vergoedingen en andere kosten is gewenst. Wat nog meer?

EM: China neemt rol IMF en Wereldbank over?

Hobbeltje
Waarom aandelen volgens Michael Wilson van Morgan Stanley gewoon weer verder stijgen.

Coronapandemie impuls deglobalisering

Chinese industrie herstelt, consument doet nog niet mee
China is bij de bestrijding van het coronavirus in front of the curve, zoals dat heet. Het land voerde als eerste lockdowns in en probeert nu terug te keren naar normaal. Met de industrie gaat het inmiddels aardig bergop, de dienstensector blijft achter, net als de consument. ABN Amro analyseert.

KPMG en CISL lanceren tool om impact te meten
KPMG en het Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) gaan samenwerken om de maatschappelijke impact van beleggingen beter zichtbaar te maken.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is stuivertje wisselen.

Met of zonder kapitein aan boord?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen