Must read

Must read: Tweede beursdaling?

Plus: Er is een olie-akoord, Covid-19 versterkt ESG-trend, VS aandelen blijven domineren, niets doen is het beste, en méér.

Er is dus een olieproductiebeperkingakkoord
De olieprijs spuit niet omhoog, dus het lijkt niet genoeg. Goldman Sachs is in elk geval negatief. Wat houdt het akkoord in?

COVID-19 liveblog
Wat zeggen de beleggingshuizen?

Coronacrisis leidt tot een berg schulden, een hele grote berg

Covid-19 versterkt ESG-trend
Han Dieperink: "Opeens blijkt het kwartaalkapitalisme met haar extreme focus op de volgende resultaten veel kwetsbaarder dan verwacht. De behoefte aan een strategie op de lange termijn neemt toe. De economie is er voor de samenleving, de samenleving is er niet voor de economie." Goed verhaal. Feit is dat ESG-fondsen de recente sell-off beter hebben verteerd dan traditionele fondsen, zo ontdekte Detlef Glow van Lipper.

Nog even geduld aub

Covid-19: 5 grafieken

Op weg naar een nieuwe bodem
Columnist Mark Hulbert van Marketwatch rekent op een nieuwe sell-off. Genoeg reden om een beleggingsplan te maken, schrijft Michael Batnick.

Aan de andere kant ...

Blijven Amerikaanse aandelen domineren?
Amerikaanse aandelen, vooral de grote internetbedrijven, deden het de laatste jaren beter dan aandelen uit andere delen van de wereld. Blijft dat zo?

Doe niets!

"Hoe heb ik zo dom kunnen zijn?"

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie