Must read

Must read: Beleggen in coronatijden

Plus: Dividendbeleggers hebben het moeilijk, actieve beleggers ook, herbalanceren is een must, en nog veel meer.

Tot ziens dividend
Het rijtje bedrijven dat hun dividendbetaling op de lange baan heeft geschoven, wordt met de dag langer. Heeft dividendbeleggen nog wel toekomst?

Aandeleninkoop is ook van de baan

COVID-19 liveblog
Pictet ziet kansen in bedrijfsobligaties. Amundi wacht nog even met instappen. Wat zeggen de andere beleggingshuizen?

Overheidssteun gaat niet ver genoeg
RTL Z: "Het kabinet moet nog drastischer maatregelen nemen om het vertrouwen in de economie te redden. Maatregelen waar burgers en ondernemers direct van kunnen profiteren. Geen overbruggingskredieten, maar vrijstelling van belasting, aflossing, huur en hypotheek." Hier is de reportage.

De Nederlandse PMI-klap komt nog

Hoezo verslaan actieve managers de index wel tijdens bearmarkten?
Long ago, William Sharpe demonstrated that anyone who can do simple arithmetic can understand that regardless of the asset class or whether there is a bull or bear market, in aggregate active managers must underperform simply because they have greater costs. Lees de column van (ETF-liefhebber) Larry Swedroe.

Coronapandemie is net een hevige sneeuwstorm

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Middelgrote vermogensbeheerders verdwijnen
In de wereld van vermogensbeheerders is het momenteel kiezen uit twee opties: op overnamepad of specialiseren in niches. De laag daartussen is gestaag aan het verdwijnen. Dat gebeurt zowel op nationale als op internationale schaal, aldus Banken.nl.

Vanaf de pest
Wat deden eerdere pandemieën met de economie? Hier een uitgebreide studie over de beurseffecten van de Spaanse griep.

Gewoon doen!
Goed spreiden betekent frequent herbalanceren. Ook in dit geval is timen niet te doen, maar dat is niet erg, betoogt Michael Batnick van The Irrelevant Investor in een lang artikel.

Mocht u VPRO Tegenlicht van zondag hebben gemist

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen