Must read

Must read: Aandelen een koopje?

Plus: Ook bedrijfsobligaties zwaar onderuit, superspreiden werkt ditmaal niet, olieprijs blijf laag, en méér.

Het is ook crisis in de bedrijfsobligatiemarkt
Joseph Cantwell, hoofd obligaties bij vermogensbeheerder MacKay Shields, voelt er helemaal niets voor om nu risicovolle posities in bedrijfsobligaties te nemen. "Het zou mij niet verbazen als de spreads (het verschil in rente tussen staats- en bedrijfsobligaties) nóg breder worden."

Economische schade valt mee

COVID-19 liveblog
Wat zeggen de beleggingshuizen?

Aandelen zijn een koopje?
Vooral aandelen uit de opkomende markten koersen tegen afbraakprijzen. Te vroeg gekocht? Geen probleem, want uiteindelijk komt het wel goed, schrijft Ben Carlson. Vooral Big tech komt als winnaar uit de bus. Aan de andere kant: een bearmarkt bestaat uit vier fasen, en we zitten nu pas in de tweede, aldus Morningstar. Volgens een Wallstreetbelegger ligt de beursbodem nog heel veel lager.

De waardering is niet het probleem

Vastgoed handelt met 25% korting
En dat is op basis van waarderingen die al flink naar beneden zijn bijgesteld. De vastgoedpijn is wel ongelijk verdeeld.

Slecht presterende hedgefondsen willen uw geld

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Conclusie: olieprijs blijft laag
Russen streven naar 60 dollar, maar dan moeten wel eerst de Amerikaanse schalieboeren zijn uitgeschakeld, meldt Reuters

 

Risk-parity werkt ditmaal niet
Hedgefondsmanager Ray Dalio is met zijn All Weather-fonds de godfather van de risicopariteitsstrategie. In 2008-2009 pakte die goed uit. Maar in de coronatijd heeft deze aanpak het lastig.

Probleem nummer zoveel voor de bouw

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie