Must read

Must read: Waarom zorgen maken?

Plus: De schade van het coronavirus, alle stenen worden duurder, weinig verliezen is beter dan meer winnen, en nog méér.

Covid-19: Wat wordt de economische schade?
Hoofdeconoom William de Vijlder van BNP Paribas doet een poging de potentiële economische schade van het coronavirus te bepalen. Dat is geen eenvoudige opdracht. Zeker is dat de negatieve effecten voor de al traag groeiende Europese economieën aanzienlijk zijn. Legal & General IM houdt er inmiddels rekening mee dat de Chinese economie dit jaar met niet meer dan 3% groeit.

Japan voelt de pijn
(ook door verhoging BTW)

Robeco gelooft niet in uitsluiten

Zwartkijker Roubini waarschuwt nog maar eens
"As of early 2020, this is where we stand: the U.S. and Iran have already had a military confrontation that will likely soon escalate; China is in the grip of a viral outbreak that could become a global pandemic; cyberwarfare is ongoing; major holders of US Treasuries are pursuing diversification strategies; the Democratic presidential primary is exposing rifts in the opposition to Trump and already casting doubt on vote-counting processes; rivalries between the U.S. and four revisionist powers are escalating; and the real-world costs of climate change and other environmental trends are mounting." Hier het hele verhaal.

Vastgoedprijzen bewegen in dezelfde richting
Maar er blijven wel grote verschillen per land bestaan, aldus DNB. De rol van internationale beleggers op zowel de woning- als de commercieel-vastgoedmarkt groeit (en daarmee ook de stenenprijzen).

Ooit aan roebelobligaties gedacht?

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Waar is Nederland?!

De beurs is geen casino
Waarom het vermijden van slechte beleggingsbeslissingen zo veel beter is voor het uiteindelijke rendement dan al die perfecte trades met een enkele misser. Heel verhelderend!

Loeisterke dollar
En beleggingshuizen maar roepen dat de dollarprijs echt moet dalen.

Meer vossen dan konijnen
Waarom slechts 15% van de (Amerikaanse) quants de index weet te verslaan.

Amerikaanse aandelen beginnen wel heel erg duur te worden

Brexit pakt ook (voor ons) positief uit

Genoeg gedaald
RTL Z: Aandelen financials zijn koopwaardig

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus