Must read

Must read: De onbegrijpelijke bullmarkt

Plus: ING en ABN AMRO zijn het oneens over aandelen, NL economie kabbelt verder, veel berichten over het coronavirus en méér.

"Ik ben verbaasd hoe sterk de markten zich houden"
Van SARS tot Corona: David Semple heeft in 22 jaar bij het VanEck Emerging Markets Equity Fund alles wel zo’n beetje gezien. Zijn aanpak is nooit veranderd: zoeken naar structurele groei en activistisch beleggen met een kleine a.

ING verlaagt aandelenadvies, ABN AMRO MeesPierson juist niet
ING heeft in de tactische assetallocatie de weging van aandelen verlaagd van overwogen naar neutraal. ABN Amro heeft juist besloten meer risico te nemen. Wat zijn de argumenten? Wie krijgt er gelijk?

Wees (toch) niet bang voor epidemieën
Eerdere uitbraken epidemieën leidden niet tot ernstige beursrampen. Op basis daarvan hoeven beleggers de komst van het coronavirus niet te vrezen. "If history is any guide, coronavirus is likely to cause a small, but temporary, pullback as it continues to spread." Aan de andere kant, zeker voor de Europese economie zijn er gevaren als de Chinese economie stagneert.

Wie durft nog een cruisevakantie te boeken?

De onbegrijpelijke bullmarkt
"Markets that slowly go up blind investors to the fact that sometimes they also go down. And those overreactions are amplified by the fact that no one knows how long the music will continue to play." Sterk verhaal van Ben Carlson van A wealth of common sense over de werking van bullmarkten.

Laagste economische groei sinds 2014
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in februari minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van half februari presteren 9 van de 13 indicatoren beter dan hun langjarige trend. De Nederlandse economie groeit dus gewoon verder.

Maar er is ook goed nieuws

Onderwijl gaat het wel mis met Duitse economie

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Vrolijke TikTok x zure Twitter
Beleggers die een verklaring zoeken voor de koersexplosie van Amerikaanse technologiebedrijven vinden die eerder op TikTok dan bij Twitter en dat is logisch.

De 5 economische trend volgens Mastercard
Met de oprichting van het Mastercard Economics Institute slaat de Amerikaanse creditcardmaatschappij aan het voorspellen.

Omgekeerde rentewereld

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus