Must read

Must read: Op naar een nieuwe top!

Plus: Er dreigt een groene obligatiezeepbel, het is slecht spreiden met vastgoed, waardefactor is al eeuwenoud, en méér.

Groene zeepbel
Beleggers willen steeds meer impact creëren, maar als het aanbod de vraag niet kan bijhouden, dan ontstaat er een groene zeepbel. Kandidaat nummer één voor zo’n zeepbel zijn groene obligaties. Een groene deal op Europees niveau kan dit voorkomen, betoogt Mary Pieterse-Bloem, hoofd obligatiebeleggen van ABN Amro.

Een nieuwe mijlpaal
Aandelenbeleggers laten zich door niets meer afschrikken. Het beklimmen van de wall of worries was nog nooit zo leuk.

Het komt wel goed met Azië

Vergeet vastgoed
Er zijn betere manieren om een portefeuille goed te spreiden.

De prijzen van aandelen en grondstoffen lopen niet gelijk

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Lars Dijkstra pleit voor écht actief
Lars Dijkstra, CIO van Kempen Capital Management, pleit in een open brief aan potentiële beleggingsklanten voor The Real Active. De wat?

Waarom zijn hedgefunds nog altijd zo populair?
Ze zijn immers duur en de rendementen vallen al jaren tegen. Julie Segal van de Institutional Investors denkt het antwoord te weten.

Drie (deels) Belgische pareltjes

De waardefactor bestaat al héél lang
En is dus zeker geen uitvinding van Fama-French. Het zoeken naar (schijnbaar) goedkope assets is al zo oud als de mensheid. Uitvoerig maar zeer interessant verhaal.

Ken uw klant
Ook daarom zijn de banken in de weer met kunstmatige intelligentie.

Gemiddelde Nederlandse koopwoning kost inmiddels meer dan 3 ton
Locatie blijft wel belangrijk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen