Must read

Must read: Duitse horrorshow

Plus: Japans succesfonds, ABN AMRO niet bang voor coronavirus, 98,8% aandelen geshort, huizenmarktmalaise, en méér.

Structurele trends stuwen Japans high conviction aandelenfonds
Goldman Sachs Japan Equity Partners is een van de nieuwkomers in de IEXFonds 40. Het fonds heeft in de afgelopen paar jaar een indrukwekkende outperformance neergezet. Luke Barrs van Goldman Sachs legt uit wat het fondsteam in Japan zo goed doet.

ABN AMRO blijft positief over Azië

Arme reders

"Duitse horrorshow"
Het gaat nog niet goed met Duitsland. De grootste economie van Europa hapert, en vooral de industrie heeft het zwaar. RTL Z praat erover met Carsten Brzeski van ING Duitsland.

Wachten op de koersexplosie van Chinese A-aandelen
Wim-Hein Pals, hoofd aandelen opkomende markten van Robeco, zit maximaal overwogen in Chinese A-aandelen.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

30 jaar later
Wat beleggers van het uiteenspatten van de Japanse aandelenbubbel kunnen leren.

Het toppunt van shorten
Slechts 1,2% van de aandelen is niet geshort

Lagarde is de baas

Duurzaamheid en rendement gaan hand in hand
Het Janus Henderson Horizon Global Sustainable Equity Fund richt zich op bedrijven die strategisch goed zijn gepositioneerd om te kunnen profiteren van, en bijdragen aan, de krachtige sociale en milieutrends die de wereldeconomie aan het hervormen zijn.

Beter af met low code
Banken en verzekeraars kunnen hun risk- en compliance-afdelingen efficiëntieslagen laten maken door over te stappen op ‘low-code’ platformen. Aan de ene kant door de optimalisatie van interne processen, anderzijds door de mogelijkheid aan toezichthouders te demonstreren dat alles onder controle is.

Gewoon doen!
Dé enige en beste manier om vermogen op te bouwen

Er is iets misgegaan met de Nederlandse huizenmarkt

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus