Must read

Must read: Leren van de eighties

Wat kunnen beleggers leren van het knappen van de Japanse aandelenbubbel in de jaren 80? Plus; waarom er zo weinig vrouwen CEO zijn en duurzaamheid is maar een mening.

IEXFonds 40: Chinafondsen hard geraakt
De eerste maand van de nieuwe IEXFonds 40 is achter de rug. En wat voor eentje. Niet verrassend dat onze nieuw gekozen Chinafondsen hard geraakt zijn door virusangst onder beleggers.

Vermogensbeheerders behalen 15,3% rendement
Dat is gemiddeld over 2019. Althans voor een neutraal profiel. Beleggers met een offensieve portefeuille deden het veel beter.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Spannend jongensboek of slecht verhaal?

Kortere handelstijden?

Duurzaamheid is maar een mening
Vindt Roelof Salomons.

Leren van de eighties
Wat kunnen beleggers leren van het knappen van de Japanse aandelenbubbel in de jaren 80?

Vijf wegen naar meer gendergelijkheid
Vrouwen zijn even goede beleggers als mannen, misschien zelfs wel betere. Toch is minder dan een op de tien fondsmanagers een vrouw. Hoe kan dat anders?

Waarom er zo weinig vrouwen CEO zijn
Het zijn er wel steeds meer, aldus de WSJ. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus