Must read

Must read: Nu nog minder inflatie

Plus: ETF's presteren juist goed in onontwikkelde markten, pas op voor machtige ceo's, vaarwel corona, en méér.

De opmerkelijke winst van Passief
Ook in 2019 presteerde de passieve modelportefeuille IEX Index 20+ beter dan de actieve belegggingsconcurrent IEX Fonds 40. Beheerder Marcel Tak van de passieve modelportefeuille concludeert dat actieve aandelenselectie gemiddeld niet leidt tot betere beleggingsresultaten. "Het lijkt er op dat dit nog duidelijker geldt voor de markten waarvan je zou verwachten dat research tot een beter rendement leidt."

Van modellen naar data
Hoe kunstmatige intelligentie de financiële sector op zijn kop zet.

ABN AMRO rekent op nog minder inflatie

De olieprijs gaat inflatie zeker niet aanjagen

Minder rente, dus nog meer sparen

Bestaat de waardepremie nog wel?
Ontdekker Ken French zou het niet weten.

ESG-trend helpt waarde-aandelen zeker niet vooruit

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Centrale banken eisen actiever klimaatbeleid
Steeds meer centrale banken zien voor zichzelf een actieve rol weggelegd in de strijd tegen klimaatverandering.

Pas op voor machtige ceo's
Want hoe machtiger, hoe groter de kans op een aandelencrash.

Beter af met reverse Yankees
De uitgifte van schuld in euro’s door Amerikaanse bedrijven groeit hard. Dit lijkt een langetermijntrend, waarvan beleggers kunnen profiteren, aldus David Stanley, portfoliomanager Euro Corporate Bond Strategy van T. Rowe Price.

Brexit raakt Britse fintech niet
Het jaar 2019 was een recordjaar voor de Britse fintech-sector in termen van investeringswaarde. Fintechs haalden gezamenlijk een bedrag van 4,9 miljard dollar aan investeringen op, wat $1,3 miljard meer is dan het jaar ervoor. De Britse resultaten passen in een breder patroon van toegenomen investeringen.

Waarom de koers van Tesla explodeert
Sinds de zomer is de koers van het aandeel Tesla verviervoudigd. Pessimisten voorspelden nog niet zo lang geleden het einde van de automaker. RTL Z heeft het uitgezocht. Is er een link met de bitcoinrally in 2017?

Gewone griep is gevaarlijker

Inderdaad

Ook Robeco maakt zich weinig zorgen over het coronavirus

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus