Must read

Must read: Lage rente is niet vreemd

De rente daalt al 700 jaar. Plus; wat doen ze eigenlijk in Davos? En net nu de Chinezen allemaal op reis gaan breekt er een gevaarlijk virus uit.

De spaartip van Marcel Tak
ABN Amro verlaagt de rente naar nul. Maar dat kost spaarders bijna niks, aangezien ze al zo goed als geen rente kregen. Koop anders een aandeel ABN Amro en profiteer van het dividendrendement, is de tip van Marcel Tak.

Rente daalt al 700 jaar
Dalende rentes is niet iets van de laatste tijd. Het is al zeker 500 jaar aan de gang, ontdekte historicus Paul Schmelzing. Hij geeft meerdere verklaringen.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Is een premie wel nodig?
Illiquide beleggingen zorgen immers voor minder volatiliteit binnen een portefeuille. Zou dus een discount moeten zijn in plaats van een premie voor deze beleggingen.

Wat doen ze eigenlijk in Davos?

En dat nu Chinezen voor nieuwjaar op reis gaan

Het actief-passief-debat leidt alleen maar af
Van waar beleggen echt om draait.

Moet Neflix goedkoper worden?
En dan advertenties toe gaan staan? Ohh nee. 

Buiten de beurs

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen