Must read

Must read: Koude Italiaanse winter

Voor obligatiebeleggers dan. Plus; waarom kleine ETF-aanbieders het niet redden tegen de groten en de valutamarkt in 2020.

Geen economische, maar een politieke uil
ECB-voorzitter Christine Lagarde zei in een interview dat een negatieve rente goed is voor spaarders. Ja, dit is geen uil-uitspraak, maar een stupide antwoord, aldus Edin Mujagic.  

IEXFonds 40: 39% rendement
Reclame maken met rendement is meestal foute boel. Deze keer niet. Het best fonds in de IEXFonds 40 deed daadwerkelijk 39% in 2019. Hoe presteerden de andere fondsen?

De valutamarkt in 2020
Valuta-expert Ebury verwacht dat de dollar dit jaar aan kracht zal inboeten. Als het Chinees-Amerikaanse handelsconflict wordt bijgelegd dan zullen vooral valuta uit opkomende markten daarvan profiteren.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

BlackRock sluit zich aan bij Climate Action 100+
Na kritiek over het stembeleid, tekent de Amerikaanse assetmanager ook voor de afspraken van het Climate Action 100+ initiatief. 

Koude Italiaanse winter

Nog een reden

Waarom Trump zoveel over aandelen praat

Waarom kleinere ETF-aanbieder het niet redden
Vanguard en BlackRock zijn erg dominant

Nieuws van CES

Themabeleggers Robeco stappen over naar concurrent
Een personele aderlating bij Robeco. De succesvolle themabeleggers Henk Grootveld, Christian Vondenbusch en Jeroen van Oerle namen vlak voor Kerst ontslag om bij Lombard Odier IM te beginnen. Nog meer nieuws van het financiële arbeidsfront: bestuurder Gerben Everts verlaat toezichthouder AFM.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus