Must read

Must read: Olie en goud winnen

Plus: De 3 beursverrassingen van 2020, QE werkt niet, er komt inflatie, opmars crowdfunding zet door, en nog veel meer.

De drie logische verrassingen van 2020
Alastair Gunn en Rhys Petheram, fondsmanagers bij Jupiter Asset Management, over de drie verrassingen van 2020 die beleggers op het verkeerde been kunnen zetten.

De olieprijzen stijgen verder
Want de onrust in het Midden-Oosten houdt aan na de liquidatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani door de Verenigde Staten. RTL Z heeft het verhaal. Nog een goede reden om voor de enenergietransitie te kiezen?

Goud wint natuurlijk ook

Beursrally is vooral een techrally
De grootste vier Amerikaanse techbedrijven zijn inmiddels meer dan 4 biljoen dollar waard.

Van winstbeluste tot betrokken aandeelhouder
René Maatman over de herziene richtlijn aandeelhoudersrechten. Helder verhaal.

QE 2.0 van ECB gaat ook niet werken

Dit was (geloof ik) niet de bedoeling van QE
In Nederland is de situatie niet anders.

Checklist van de goede belegger
Archiveer uw beleggingsbesluiten, luister naar mensen met wie u het niet eens bent, en handel vooral niet. Dat zijn enkele wijze adviezen van behavioral finance-specialist Jow Wiggins van Aberdeen Standard Investment.

Looninflatie op komst
De cao-lonen zijn in 2019 gestegen met 2,5 procent. Dat is de grootste stijging van het afgelopen decennium. Sinds de tweede helft van 2017 loopt de cao-loonstijging vrijwel elk kwartaal op. Dit meldt het CBS op grond van voorlopige cijfers.

Goed nieuws voor spaarders: rente gaat stijgen

Over inflatie gesproken: Amerikaanse inflatie gaat weer stijgen
Na een stabiele periode van dertig jaar gaat de kerninflatie in de VS weer stijgen. Dat verwacht de Amerikaanse obligatiebelegger Pimco. Hier is de uitleg.

Crowdfunding beleefde een sterk 2019
De opmars van financiering via crowdfunding heeft zich in 2019 verder bevestigd. De markt groeide verder met 21% tot een som van 321 miljoen euro, verdeeld over 3.284 projecten. De cijfers zijn gebaseerd op informatie van alle Nederlandse crowdfundingplatformen die een registratie bij de AFM hebben.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Een nieuw beursjaar met nieuwe kansen. Wint de passieve portefeuille opnieuw?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen