Must read

Must read: Brexit is oorlog

En die is niet over voor de kerst. Plus; rijken lenen vaker geld uit en goud gaat lekker.

UBS AM zet in op duurzame ETF's
Het is goedkoop, breed gespreid, transparant, eenvoudig verhandelbaar én bestaat inmiddels ook in verschillende duurzame varianten. Marcel Danen, hoofd ETF Benelux van UBS AM, over de vlucht van duurzame ETF’s. “Bij onze donkergroene oplossingen is de screening zo streng dat 75% van de bedrijven uit de index afvalt.”

Vlakke yield-curve verklaart achterblijven waarde-aandelen
Analisten hebben een nieuwe verklaring voor het achterblijven van waarde-aandelen. Het ligt aan de vlakke yield-curve die beleggers doet kiezen voor groei in plaats van waarde.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Rijken lenen geld uit

Goud doet het lekker

Financiële sector belooft werknemer en flexkracht gelijk te behandelen
Vier verzekeraars, een bank en drie vakbonden gaan hun flexwerkers gelijkwaardiger behandelen ten opzichte van vaste werknemers.

Brexit is een oorlog

Risicovrije rekenrente tast grondslag van ons pensioenstelsel aan
De discussie over ons pensioenstelsel begint op een welles (korten) –nietes (korten) spelletje te lijken. Volgens de rekenregels van het Financieel Toetsingskader (FTK) zullen veel pensioenfondsen in 2020 tot korting moeten overgaan (welles). Een grote groep bestuurders en hoogleraren claimde onlangs dat het korten van pensioenen niet nodig en zelfs onwenselijk is (nietes); een groep van tien hoogleraren beweerde daarop dat korten wel nodig is om te voorkomen dat de toekomstige pensioenen van de jongeren worden aangetast (welles).

Deutsche Bank druk met herstructureren
Deutsche Bank is druk bezig om aan alle kapitaakeisen van de ECB te voldoen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus