Must read

Must read: Correctie kan altijd

Plus: ABN AMRO positiever, VS consument is er niet gerust op, pensioenfondsen in wapens, grootste risico crypto's, en méér.

De duurzame invloed van ETF-beleggers
Grote (passieve) assetmanagers kunnen wel degelijk invloed uitoefenen op een duurzamer bedrijfsbeleid, aldus Rebecca Chesworth van State Street SPDR ETF’s. Met de Fearless girl-campagne boekt State Street grote successen.

Voorzichtige zonnestralen
ABN AMRO's outlook voor 2020: "Onze suggestie: beleg wat minder in obligaties, blijf beleggen in aandelen en hou een buffer in liquiditeiten aan."

Link signaal: Amerikaanse consument is er niet gerust op

Correctie heeft geen recessie nodig
Ook in betere economische tijden drukken beleggers zo nu en dan op de resetknop, zoals we eind vorig jaar meemaakten. Koersen gaan dan gemiddeld met 16,5% omlaag. Tijdens recessies is de crashschade wel het dubbele.

Staan wapenbedrijven niet op de zwarte lijst?

Er is altijd wel ergens een bearmarkt
Waarde-aandelen, zoals olie- en mijnbouwbedrijven, hebben de laatste jaren niet meegedaan aan de bullmarkt. Maakt dat ze nu extra kansrijk?

China domineert EM-indices
Chinese aandelen maken een steeds groter deel uit van opkomende markten-indices en dat is geen gezonde ontwikkeling. Zeker in Azië is de Chinese dominantie enorm. Dat biedt natuurlijk ook weer kansen.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Wat een rendementen!

Ondanks dure munt

ING meest actieve fintechinvesteerder
Via het investeringsfonds ING Ventures is ING de meest actieve fintechinvesteerder van Europa, gemeten over het aantal deals vanaf 2015 tot nu.

Gevalletje enge insider trading
Chinese grootaandeelhouders verkopen massaal hun bedrijfsbelangen, meldt Reuters.

Techbubbel 2.0
De huidige situatie op de aandelenmarkt doet volgens Bloomberg sterk denken aan 1998.

1,7 miljard dollar al gestolen
Heerlijke longread over de opkomst van crypto's. Naast volatiel blijken crypto's bijzonder hackgevoelig.

Brexit gaat door

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus