Must read

Must read: 2020 mager beursjaartje

Dat verwacht althans Bill Gross. Plus: fondsen beleggen te illiquide en dit was de yieldcurve als de ECB niet had ingegrepen.

Fondsen beleggen te illiquide
Mussie Kidane van Pictet waarschuwt voor een gebrek aan liquiditeit in veel portefeuilles. Het is een kwestie van tijd voor er na het drama met Neil Woodford opnieuw een beleggingsfonds in liquiditeitsnood komt.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

2020 mager jaartje

Eneco in stilte opgeslokt
De keus viel niet op Nederlandse kopers als Shell of Rabobank. Het Japanse Mitsubishi gaat ervandoor met het laatste publieke energiebedrijf Eneco

Er is altijd ergens een bearmarkt
Dus u kunt altijd ergens goedkoop aandelen inslaan

140 basispunten

What if... 

Europeaan valt niet zo snel voor gratis beurshandel
In de Verenigde Staten biedt de ene na de andere broker nu gratis beurshandel aan. Die race naar de bodem leidt zelfs tot een megaovername van TD Ameritrade door Charles Schwab. Dat strijdtoneel blijft in Europa uit.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen