Must read

Must read: Europese aandelen op één

Plus: NN IP, ING en Vanguard geven hun beleggingsvisie voor 2020, klimaatstijging raakt wereldeconomie, en nog veel méér.

De wens van Valentijn
CIO Valentijn van Nieuwenhuijzen van NN IP vestigt voor 2020 z'n hoop op overheden die het stimuleringsstokje overnemen van de centrale banken, want de grenzen van monetaire verruiming zijn bereikt. Waar liggen voor beleggers kansen?

Vanguard kijkt ver vooruit
Outlook Vanguard: Weinig rendement en veel onzekerheid Minder economische groei, meer volatiliteit, en lagere rendementen. Vanguard blikt tamelijk pessimistisch vooruit in z'n tienjaars outlook. Obligaties leveren maximaal 1% op. Aandelen wereldwijd komen niet verder dan 4,5% per jaar. De grote uitzondering vormen ... Europese aandelen.

De visie van Bob
Bob Homan van ING over de beleggingskansen in 2020 in een uitzending van Beurs Inside van RTL Z. "Er zijn weinig alternatieven voor aandelen, want de rentes staan nog steeds heel erg laag, dus obligaties doen weinig."

Robeco: Nog een reden om de beleggingsrisico's te beperken

Uitsluiten blijft een populaire ESG-strategie
State Street SPDR ETF’s lanceert de SPDR Stoxx Europe 600 ESG Screened UCITS ETF. Dat is een duurzame ETF, tegen lage kosten en een lage tracking error. Op basis van uitsluiting, een oude, maar nog altijd gewilde duurzame beleggingsstrategie.

Dat was de huizenhausse?

Klimaatstijging raakt wereldeconomie
Europa en Noord-Amerika houden de schade nog redelijk beperkt. Vooral Afrika is de klos.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Wat een beursjaar!

Hedgefunds en Private Equityfondsen moeten transparanter
Dat scheelt fraude en geeft beleggers inzicht waarin ze eigenlijk hun geld steken. Column van Barry Ritholtz.

Banken verliezen interesse kleine vastgoedleningen
Banken hechten steeds minder strategisch belang aan de financiering van vastgoed. Dat is in Nederland het geval, maar Europees is een soortgelijke trend zichtbaar. Vooral in het bereik van vastgoedleningen tussen € 5 miljoen en € 20 miljoen neemt de interesse af.

Pensioenregeling: hoe simpeler, hoe goedkoper

Big Tech wil in uw portemonnee kijken
Waarom de grote techbedrijven betaaldiensten aanbieden.

Als we de consument niet hadden

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus