Must read

Must read: Tech is de baas

Plus: Beste vermogensbeheerder DoubleDividend, aandelen kunnen nog hoger, mee rennen met de kudde loont, en méér.

DoubleDividend uitgeroepen tot beste vermogensbeheerder van Nederland
De Amsterdamse vermogensbeheerder DoubleDividend combineert duurzaamheid met hoge rendementen. Dat doet het heel goed, want DoubleDividend won recent de Gouden Stier als best vermogensbeheerder van het jaar. Partner Ward Kastrop verklaart het succes, maar vertelt ook over de lastige beginjaren.

Tech rules
De outperfomance van tech is (ook in 2019) enorm.

69 biljoen dollar
Zo groot is de totale schuldenberg van de wereld, helder vormgegeven in een illustratie, inclusief tal van tabellen. De Nederlandse schuld maakt 0,7% uit van het geheel. De Amerikaanse?

Zitten we op de top?
De eerste drie kwartalen van 2019 waren fantastisch voor aandelenbeleggers. Dat is meestal ook goed nieuws voor het vierde kwartaal, maar heel soms juist niet, en dan gaat het ook goed verkeerd. Overigens gaat er nog altijd veel meer geld naar obligaties dan naar aandelen.

Robeco is optimistisch
Aandelen kunnen nog hoger, totdat recessie-angst weer de kop opsteekt.

Euronext neemt nu ook de beurs van Madrid over?

Amerikaanse consument houdt hand op de knip
En dat is geen positieve ontwikkeling voor de Amerikaanse economie en Wallstreet.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Wat een beursjaar!

Waarde x momentum
Het loont om de kudde te volgen.

EIB geen cent meer in fossiele energie
De Europese Investeringsbank (EIB) stopt per eind 2021 met investeren in projecten waarin fossiele brandstoffen een rol spelen. De bank - waarvan de aandelen in handen zijn van lidstaten van de Europese Unie - wil vanaf dan alleen nog investeren in projecten die klimaatverandering aanpakken.

Wat is er misgegaan in Zuid-Korea?

Gemiddelde Nederlander 10.000 euro rijker
In 2018 bedroeg het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens 38,4 duizend euro, 10 duizend euro meer dan een jaar eerder. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. Het vermogen is volgens het CBS nog niet op het niveau van 2008.

Ok boomer

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen