Must read

Must read: Wat kopen de profi's?

Plus: Er is meer dan olie, de beursrisico's volgens Deutsche, VS heeft waterprobleem, minder default door meer ESG, en méér.

Professionele beleggers zijn alleen nog positief over cash
Beleggers die de grote vermogensbeheerders volgen, houden vooral veel cash aan, kopen obligaties uit de opkomende markten, en zetten in op de aandelensectoren gezondheid, consumer staples en inmiddels ook IT. Lees de nieuwste beleggingsconsensus, samengesteld door Alpha Research.

Er is meer dan olie
Saoedi-Arabië wil economisch minder afhankelijk worden van olie en ook andere sectoren ontwikkelen. Het geld daarvoor moet komen van de gedeeltelijke verkoop van Saudi Aramco. RTL Z over de succeskans om de Saoedische economie een andere kant op te sturen. Onderwijl is Aramco waarschijnlijk minder waard dan waarvoor het naar de beurs wordt gebracht.

Top 20 beursrisico's volgens Deutsche

Als China niest

Lage olieprijs bedreigt Amerikaanse high-yieldmarkt
Het aantal defaults van Amerikaanse oliebedrijven in de Amerikaanse high yield-obligatiemarkt is verdubbeld. Belangrijkste reden is de lage olieprijs, zo concludeert Amundi.

Cybercrime is een dingetje

Nieuw rondje verruiming BoJ?
Bank of Japan (BoJ) denkt volgens Reuters na over extra stimuleringen, want met de inflatie schiet het (ook) in Japan nog altijd niet op.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Passief plaatst een demarrage.

Er dreigt een groot waterprobleem
En niet alleen in de VS.

Pensioenfondsen nemen steeds meer risico
Om de dekkingsgraad op peil te houden, volstaan veilige staatsobligaties niet meer, dus wordt er risico opgezocht bij onder meer infrastructuurbeleggingen en andere alternatives.

Hoezo korten?
Lees ook: Wat is dan wel en redelijke rekenrente?

Stijgende huizenprijzen schrikken kopers niet af
Ondanks de aanhoudend stijgende huizenprijzen blijven Nederlanders actief op de koopmarkt. Uit een analyse van gegevens van IG&H blijkt dat de hypotheekmarkt kan terugkijken op het beste derde kwartaal sinds 2007. Rabobank blijft de grootste hypotheekverstrekker.

Meer ESG, minder kans op default

Ook succesbedrijven gaan ten onder
Dat is toch wel wat de beursgeschiedenis beleggers moet hebben geleerd. Dus?

Nederland vergrijst vooral aan de randen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus