Must read

Must read: Geen paniek!

Plus: Obligatie-ETF's zijn wél een goed idee, 4% aandelen dragen 100% beursgroei, 50 jaar internet, en extra véél meer.

Obligatie-ETF's zijn wél een goed idee
Over obligatie-ETF's bestaan de nodige vooroordelen. State Street Global Advsiors, zelf een belangrijke ETF-uitgever, haalt de zeven belangrijkste vooroordelen onderuit. Must read voor obligatie-beleggers.

Zo veel verliezers!
Iets om over na te denken. De 4% best presterende aandelen zijn verantwoordelijk voor het totale aandelenrendement tussen 1926 en 2018.

Altijd te laat
Waarom particuliere beleggers steevast achter het net vissen. Leuke analogie.

Geen paniek!
Zwakke productiecijfers voeden de recessie-angst en dat is onterecht, schrijft columnist Rex Nutting van Marketwatch.

Pas op met goudmijnen!

Waarom publiceren bedrijven nog kwartaalcijfers?
Bijna de helft van de bedrijven in de AEX-index is gestopt met het publiceren van kwartaalrapporten. De andere helft gaat gewoon door, terwijl dat volgens Europese regels niet langer hoeft. Waarom?

Dat was de smartbètahype?

50 jaar internet
Vorige week was het 50 jaar geleden dat het internet actief werd. Er is sindsdien veel gebeurd. Marketwatch publiceert een overzicht.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). De verschillen zijn minimaal.

Ook groeibedrijven kunnen failliet gaan
Beleggers kennen momenteel bijzonder veel waarde toe aan bedrijven met hoge winstverwachtingen in de verre toekomst. Jacob Mitchell van Antipodes Partners noemt het een gevaarlijke ontwikkeling.

The case voor indexbelegen

Niet fintechs maar big techs zijn het probleem
In de loop der afgelopen jaren is veel geschreven over de bedreiging die fintechs vormen voor de banken. Maar een dozijn unicorns en honderden fintechs verder blijken de fintechs juist regelmatig ‘vrienden’ te zijn of te worden van de banken. De echte dreiging komt van bigtechs, zo stelt adviesbureau Voogt Pijl & Partners uit Amersfoort in een artikel op Banken.nl.

Alles over de beursgang van Aramco

Hoogtepunt huizenmarkt nog niet in zicht
De oplossing voor de krappe huizenmarkt, moest komen van nieuwbouw. Maar die nieuwbouwwoningen zijn inmiddels duurder dan bestaande bouw. Het aantal aangevraagde bouwvergunningen neemt af. En het ziet er niet naar uit dat dat op korte termijn verbeterd. Hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer is aan het woord in een filmpje van RTL Z.

De Russische economie is en blijft een one trick pony

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen