Must read

Must read: Vegapensioen?

Nederlanders willen pensioen inleveren ten gunste van dierenwelzijn. Verder; handelaren maken zich op voor brexit en Trump niet de schuld van recessie in 2020.

“Facebook en Alphabet mogen niet ontbreken in een portefeuille”
De Amerikaanse Communication Services-sector is een jaar oud. Rebecca Chesworth, Senior Equity Strategist bij State Street SPDR ETF’s legt uit waarom de sector op korte termijn wat tegenwind kan ondervinden, maar er voor de lange termijn prima voorstaat.

Verstandshuwelijk eurozone in crisis
Liefde is er nooit geweest tussen de EU-landen en de eurozone. Dat maakt de eurozone extra kwetsbaar voor disruptieve krachten.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is stuivertje wisselen.

Kost verantwoord beleggen financieel rendement?
Verantwoord beleggen bevindt zich in een overgangsfase van niche naar mainstream en wordt wereldwijd steeds belangrijker, aldus NN Investment Partners. De assetmanager is ervan overtuigd dat verantwoord beleggen kan bijdragen aan een beter beleggingsrendement.

Vegapensioen?

Shell is big oil niet meer
RDS wil meer zijn dan een oliebedrijf

Houd u vast

On the record

Moet Nederland alles inzetten op sleuteltechnologieën?
Hoe kan Nederland verdere arbeidsproductiviteitsstijging en nieuwe groei realiseren? Volgens Volberda en Heij moeten we verder kijken dan de traditionele sleuteltechnologieën.

Dit is waarom universiteitsfondsen onderpresteren
Ze hebben nog dure en slecht presterende hedgefondsen in portefeuille.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus