Must read

Must read: Lage rente is link

Plus: Tak maakt korte metten met rentebeleid ECB, lage rente drijft beleggers naar EM, ETF's zijn géén risico, en veel meer.

Verbied negatieve rente ECB
"De ECB heeft schijnbaar niet nagedacht wat precies de consequenties zijn van een negatieve rente." Marcel Tak maakt korte metten met het rentebeleid van de ECB.

ETF's vormen GEEN risico
iShares (de grootste aanbieder van iShares) legt nog eens uit waarom de massale handel in ETF's geen bedreiging vormt voor de beursstabiliteit. Integendeel.

Search for yield drijft beleggers naar opkomende markten

Overheden sturen steeds meer prijsvorming grondstoffen
"Grondstoffen worden schaarser, waardevoller en strategischer. Daardoor zijn er vanuit milieu-, economisch en protectionistisch oogpunt voldoende redenen om er vanuit te gaan dat ook de komende jaren sturing vanuit de overheid nog veel invloed gaat hebben op de prijsvorming." Lees het verhaal van Casper Burgering van ABN AMRO. 

Eindelijk weer eens goed nieuws uit Duitsland

Smartphones versnellen groei markt voor videogames
De wereldwijde inkomsten uit videogames zijn vorig jaar met 11% gestegen. Volgens vermogensbeheerder Capital Group zal die groei doorzetten. Beleggingsideetje?

Wie volgt topman Kees van Dijkhuizen bij ABN AMRO op?
Volgend jaar moet de bank het weten. De Telegraaf stelt alvast een handvol kanshebbers op. Zij hebben een opvallende eigenschap gemeen, namelijk dat ze allen van buiten de bank komen. Volgens de krant is de kans klein op doorgroeiers van binnen de eigen organisatie.

Steeds meer centrale banken verruimen

ESG?
Amerikaanse financiële adviseurs helpen niet mee duurzaam beleggen populair te krijgen. Eerst willen zij graag weten wat het precies inhoudt. Ook hun (oudere) klanten zitten er niet op te wachten.

Harde Brexit is echt een dingetje

Inmiddels zijn er wel meer Britten voor remain

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). De rollen zijn weer omgedraaid.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus