Must read

Must read: Beter dan stockpicken

Plus: het Chinese aandelenparadijs, duurzame aandelen renderen écht beter, de obligatievoorkeuren van Robeco, en méér.

China is een paradijs voor ervaren aandelenbeleggers
Vergeet de matige Chinese groeicijfers en profiteer van de enorme economische verandering die China doormaakt. Dat is de belangrijkste boodschap van Denise Cheung, aandelenspecialist Azië-Pacific voor UBS Asset Management. "Wij beleggen vooral in Chinese bedrijven die profiteren van de sterk stijgende binnenlandse vraag.”

Houd op met stockpicken!
Heerlijk verhaal waarom stockpicking niet zou werken. Wel even doorlezen. Toch proberen? Lees dan dit artikel. Nog slimmer: investeer niet in individuele aandelen maar kies kansrijke sectoren.

Duurzame aandelen renderen echt beter
De belangrijkste conclusies van een nieuw onderzoek: "ESG investing, even in a rudimentary, mechanical form, has generated returns that are highly competitive relative to the benchmark. Firms with high ESG scores demonstrate lower volatility and possibly higher quality."

Geruststellend

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De obligatievoorkeuren van Robeco

Top ING alsnog vervolgd
Het Haagse gerechtshof neemt een klacht in behandeling over het niet vervolgen van ING-topman Ralph Hamers door het OM wegens witwassen. Dat meldt zakenkrant FD deze week. De klacht is ingediend door onderzoeker Pieter Lakeman en zijn Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (Sobi). Mogelijk leidt dit tot een daadwerkelijke strafzaak.

De een krijgt wel een forse salarisverhoging, en al die anderen niet

Ook China heeft een veilige haven nodig

Centrale banken helpen bij Brexit
Goldman Sachs verwacht dat de Europese centrale banken extra liquiditeit in het systeem zullen pompen zodra Brexit een feit is. "De eerste twee weken zijn cruciaal." Johnson herhaalde nog maar eens dat hij geen uitstel zal vragen (maar niemand die dat gelooft).

Amsterdam op plaats 2!
Steden wereldwijd die last hebben van een vastgoedbubbel.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus