Must read

Must read: Ook negatieve rentes VS?

Plus: Goede kansen voor Chinese obligaties, stomme drones, waarde-aandelen blijven underperformen, en nog méér.

Chinese obligaties hebben het tij mee
Hayden Briscoe, Head of Fixed Income, Asia Pacific Managing Director bij UBS AM is positief over de vooruitzichten van de Chinese obligatiemarkt. Hervormingen, een gunstig rentebeleid en een relatief hoge economische groei resulteren in aantrekkelijke rendementen

Drone-aanval verstoort oliemarkt
Waarom de aanval op het hart van de olie-industrie van Saoedi-Arabië de olieprijs en aandelenbeurzen flink in beweging zet. Nog een reden om de afhankelijkheid van olie te verminderen. Lees de analyse van Marketwatch.

Gaat de Amerikaanse rente de Europese achterna?
Woensdag gaat er waarschijnlijk weer een kwartje vanaf.

Heilige beleggingsgraal
Amerikaanse studie naar manieren om een portefeuille crisisproof te krijgen. Het kan, maar makkelijk is het niet.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is stuivertje wisselen.

Laatste steunpakket ECB helpt banken

Het is twee voor twaalf voor Europese fondsbeheerders
Europese vermogensbeheerders presteren slechter dan concurrenten uit de VS en Azië. Het roer moet om. De Europeanen moeten zelf disruptors worden of sterven, concludeert adviesbureau PwC.

Slechte economische cijfers uit China
De ruimte om te stimuleren is volgens Reuters door een gigantische schuldenberg beperkt.

Niets van waarde?
Uitgebreide wetenschappelijke studie over de underperformance van waarde-aandelen sinds 2007 en waarom het niet snel beter wordt. Wel even op 'download' klikken.

Met de dekkingsgraden van pensioenfondsen gaat het van kwaad tot erger

Ken slaat aandelen aandelen in
Ken Fisher: "Hoe banger investeerders zijn, des te positiever ben ik gestemd. Dit is dan ook de tijd om optimistisch te zijn over aandelen wereldwijd, inclusief Europese en Nederlandse aandelen." Leuke column

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus