Must read

Must read: Als rentes laag blijven

Plus: De voorkeuren van professionele beleggers, T. Rowe Price gaat voor Chinese aandelen, Mobius voor goud, en méér.

Beleggingsconsensus: Steeds minder koopkansen
Professionele beleggers zijn alleen nog positief over defensieve aandelensectoren, obligaties uit de opkomende markten en over ... cash.

Liever Chinees
Het grote beleggingshuis T. Rowe Price verruilt Amerikaanse aandelen voor Chinese aandelen. Die zijn goedkoper en de onderliggende winsten groeien harder.

De wens om te derisken?
Dan zijn er drie oplossingen.

Groei Nederlandse economie zakt in

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Op naar de 34 biljoen
De hoeveelheid obligaties wereldwijd met een negatieve rente neemt in een razend tempo toe. Als het in dit tempo doorgaat, dan staat de teller eind dit jaar boven, schrik niet, 34 biljoen miljard. De nadelen beginnen de voordelen te overvleugelen.

Centrale banken blijven verruimen
Martine Hafkamp concludeert dan ook: "Beleggers zullen nog meer dan voorheen hun portefeuilles moeten herschikken op zo’n manier dat zij inspelen op een waarschijnlijk langdurig lage renteklimaat." Hier is hele column.

Mobius: Beleg 10% portefeuille in goud
Mark Mobius, de uitvinder van beleggen in de opkomende markten en inmiddels alweer een tijdje voor zichzelf bezig, raadt beleggers aan om 10 procent van hun portefeuilles in fysiek goud te houden en de rest te beleggen in aandelen die dividend opleveren.

Gaan waarde-aandelen na 10 jaar underperformance weer vliegen?
Ook onze columnist Jorik van den Bos heeft goede hoop.

Brexitchaos doet Britse economie veel pijn

Nederland mist AI-boot
Grote Nederlandse bedrijven roepen het kabinet op om een nationaal actieplan op te stellen rond kunstmatige intelligentie. Maar helaas voor hen zijn een hele hoop andere bedrijven helemaal niet bezig met big data, laat staan met AI, schrijft Rabo-econoom Otto Raspe.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen