Must read

Must read: De grote Brexit-lachshow

Plus: Nieuwe kansen voor waarde-aandelen, rentes dalen verder, vergeet de rekenrente, zilver is het nieuwe goud, en méér.

Wachten op het barsten van de low vol-bubbel
Ondanks de zwakke prestaties van waarde-aandelen gaat waardebelegger Jorik van den Bos moedig voorwaarts. Een aanpassing van het beleggingsbeleid staat niet in de planning. Hij ziet zelfs kansen.

Jorik van de Bos is niet de enige die verwacht dat waarde-aandelen weer outperformen

No-deal brexit van de baan
Regering Johnson verliest cruciale stemming in Lagere Huis en wil nieuwe verkiezingen. Lees het uitmuntende verslag van VK-correspondent Patrick van IJzendoorn. Hier het verhaal van Reuters.

Het is wel een schouwspel

De Conservatieve Partij valt ondertussen uit elkaar

Maar een toekomstige deal is ook niet mogelijk
Dus de Brexit-impasse is compleet.

Is er ook een winnaar? Jazeker!

Rentes dalen verder
ABN AMRO rekent in nieuwste analyse op nog lagere rentes.

Minder risico graag
Er zijn genoeg redenen te bedenken om de beleggingsrisico's te verminderen. Drie strategieën zijn het overwegen waard.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is dit jaar stuivertje wisselen.

De grote, bruine olifant in de portefeuille
Beleggers hebben volgens Mary Pieterse-Bloem de klimaatrisico’s bij lange na niet ingeprijsd. Hier geen aandacht aan besteden, totdat iedereen tegelijkertijd door dezelfde uitgang naar buiten wil, lijkt haar een bijzonder onverstandige beleggingsstrategie.

Laat dat overheidsgeld maar rollen
Column Martine Hafkamp: "Valt Sinterklaas vroeg dit jaar? Jarenlang hebben centrale bankiers overheden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen in het hervormen van en te investeren in de (kennis)economie. Duitsland en Nederland lijken nu eindelijk gehoor te geven aan deze oproep."

Vergeet de rekenrente

DNB gaat toezicht houden op cryptodiensten
Naar verwachting vallen vanaf 10 januari 2020 bedrijven die diensten aanbieden voor het wisselen tussen crypto’s en gewoon geld en bedrijven die cryptobewaarportemonnees aanbieden onder toezicht van DNB.

Zilver is het nieuwe goud

Wie en wat zijn schuld aan de lage rente?
Roland Koopman van RTL Z gaat hierover in gesprek met beurscommentator Durk Veenstra en Bert Colijn, econoom bij ING.

Hoe onzekere uitkomsten te illustreren?

Burgers Hongkong verslaan Chinese macht

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen