Must read

Must read: Welke retailcrisis?

Het Deense Lego timmert aan de weg. Plus: Insiders kopen aandelen op dips en houdt het nou nooit eens op met die Brexit?

De grote, bruine olifant in de portefeuille
Beleggers hebben volgens Mary Pieterse-Bloem de klimaatrisico’s bij lange na niet ingeprijsd. Hier geen aandacht aan besteden totdat iedereen tegelijkertijd door dezelfde uitgang naar buiten wil, lijkt haar een bijzonder onverstandige beleggingsstrategie.

Angst voor teveel macht fondsbeheerders onnodig
Bij ETF's is er sprake van een steeds grotere concentratie van aanbieders, maar bij actieve fondsbeheerders is er nog veel concurrentie.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is dit jaar stuivertje wisselen.

Elke dag wat nieuws

Geheime kennis

Is groter beter?
Moet je als investeerder in grote of in kleine bedrijven investeren?

Australië wil ook bijzondere grondstoffen
Bijzondere en erg schaarse grondstoffen (gebruikt in bijvoorbeeld telefoons en oplaadbare auto's) worden nu vooral in China uit de grond gehaald. Australië en de VS gaan er nu zelf naar op zoek.

Welke retailcrisis?

Jarenlange groei in hypotheekmarkt lijkt gebroken
Voor het derde kwartaal achtereen krimpt de hypotheekmarkt. De hypotheekomzet daalde met 9,1% ten opzichte van een jaar geleden, het aantal verkochte hypotheken liep zelfs met 12,5% terug.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus