Must read

Must read: Goud is helemaal terug

Plus: De beste alternatieve belegging, handelsoorlog is gewoon slecht, lokale EM-valuta dalen in waarde,

De beste alternatieve belegging
Extreem lage rentes en spanningen in de aandelenmarkt dwingen beleggers naar alternatieven te zoeken. Keuze genoeg. Maar wat is de beste alternatieve belegging? Vijf beleggingshuizen trappen deze week af.

Negatieve spaarrente verboten
Banken.nl: "De Duitse regering overweegt een uiterst curieuze beleidsmaatregel, namelijk een verbod op het hanteren van negatieve spaarrente voor particuliere klanten."

Want ook aan negatieve rente kan worden verdiend
(Mits die nog negatiever wordt natuurlijk)

"Handelsoorlog is op de lange termijn gewoon slecht"
Gisteren is de handelsoorlog een nieuwe fase ingegaan. De VS heeft meer dan 3.000 goederen uit China met 15% invoerheffing belast. China slaat terug met 10% op 1.700 producten uit de VS. Hier het bericht van reuters.

Minder obligaties, meer aandelen
ING wijzigt beleggingsadvies in laatste maandbericht.

Grote sportevenementen geven Japanse economie duw in de rug
Richard Kaye, portfoliomanager van het fonds Comgest Growth Japan, is optimistisch over Japanse aandelen. Zijn optimisme is gebaseerd op twee grote sportevenementen die dit en volgend jaar in Japan worden gehouden.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is dit jaar stuivertje wisselen.

En dat is pijnlijk voor eurobeleggers in EMD local currency

Oh jee, september is begonnen
In geen maand presteren aandelen zo slecht als in september. De S&P 500 verliest dan bijvoorbeeld gemiddeld 1 procent. Marketwatch weet meer.

Bestaat de ultieme crisisvrije beleggingsportefeuille?
Campbell R. Harvey, Edward Hoyle, Sandy Rattray, Matthew Sargaison, Dan Taylor, and Otto Van Hemert zochten het uit. Technisch verhaal, maar een absolute must read voor professionele beleggers.

Goud is weer helemaal terug
Waar is de veilige haven? Daar is de veilige haven!

Hedgefondsen weten goud ook weer te vinden

Maar of dat een positief goudsignaal is?

De nieuwe beleggingshype
Vorige week al op IEX Profs: de vegaportefeuille.

Klimaatwinnaars zijn de toekomst
Duo Vermeend & Van der Ploeg: "Bij het huidige klimaatbeleid van landen gaat de aandacht vooral uit naar de kosten en extra uitgaven die dit voor overheden, bedrijven en burgers met zich meebrengt. Maar daarbij wordt ten onrechte voorbijgegaan aan het feit dat tegenover deze kosten op termijn veel hogere opbrengsten staan die met de extra klimaatuitgaven gerealiseerd kunnen worden." Hier is de hele column.

San Lie naar ASN Beleggingsfondsen
San Lie, ex-hoofd research Morningstar, begint als hoofd portfoliomanagement bij ASN Beleggingsfondsen. "Ik ga met een frisse en onbevangen blik kijken wat er verbeterd kan worden."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen