Must read

Must read: 0% spaarrente is te hoog

Plus: De kredietcrisis brak 1 jaar eerder uit, vergrijzing is oorzaak van lage alles, olievraag daalt verder, en méér.

De kredietcrisis brak al in 2007 uit
Vandaag is het volgens Edin Mujagic 12 jaar geleden dat de Grote Financiële Crisis begon. De monetair econoom ziet grote overeenkomsten met de huidige situatie. En Mujagic is niet de enige die waarschuwt.

0% spaarrente is riant
Corné van Zeijl: "Meneer Hamers heeft uiteraard volkomen gelijk. Mijn spaarrente bij de ING (volledige disclosure) is 0,03% en dat is eigenlijk veel en veel te hoog. Want een 1-maand-deposito in euro’s heeft een rente van -0,4%. Dat zou een marktconforme rente voor uw spaarbankboekje zijn."

Het komt allemaal door de vergrijzing, stupid!
Volgens Ed Yardeni is vergrijzing de hoofdoorzaak van de huidige lage inflatie, lage rente, lage groei en lage lonen. Hoge beurswaarderingen hoeven geen probleem te zijn.

Nederlandse huizenmarkt koelt af

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Duurzame fondsen drie keer zo hard gegroeid als markt in tweede kwartaal

Want Italiaanse regering staat op springen

Cybercriminelen willen profiteren van berichtgeving over ABN AMRO
Fraudeurs ruiken hun kans nadat eerder deze week bekend raakte dat ABN AMRO al hun klanten moet gaan doorlichten in de strijd tegen witwassen. Zo luidt de waarschuwing die Betaalvereniging Nederland uit heeft laten gaan. Criminelen zouden kunnen profiteren van de verwarring, door zich bij het opbellen van klanten voor te doen als ABN AMRO om inloggegevens te ontfutselen.

Europese regeringen zijn aan zet
"Het is de grote asymmetrie in het EU-beleid. Eurolanden kunnen wel gezamenlijk optrekken om Griekenland de broekriem aan te trekken, Italië publiekelijk aan de schandpaal te nagelen en het Verenigd Koninkrijk in te snoeren bij een Brexit-onderhandeling, maar niet samen een begrotingsbeleid uitvoeren om de Europese economie te steunen." Sterke column van econoom Wimar Bolhuis.

IAE verlaagt verwachtingen olievraag
Reden? De zwakkere economie is grote delen van de wereld.

IJzererts heeft ook duurdere tijden gekend

Wie zit er te wachten op een bitcoin-ETF?

Dan moet Brexit (hard, zacht of geen deal) nog komen

Nederlandse industrie draait ook niet lekker

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus