Must read

Must read: Wat een kansen!

Plus: Japan is géén exporteconomie, ook Amerikaanse rentes worden negatief, onder druk belegt beter, en nog veel meer.

Japan is géén exporteconomie
Koop Kapan! Door de lage correlatie met andere aandelenmarkten biedt Japan mooie spreidingsmogelijkheden. Daarnaast ziet Miyuki Kashima van BNY Mellon IM kansen voor Japanse smallcaps en bedrijven die profiteren van womenomics.

Wat een kansen!
De zeer succesvolle hedgefundmanager Ray Dalio van Bridgewater Associates maakt zich geenszins druk over handels- en valuta-oorlogen. Hij ziet steeds meer beleggingskansen, vooral in China. Hij legt het allemaal uit in een ontspannen interview, dat een half uurtje duurt, ondertiteld en voorzien van de nodige tabellen.

Rentemijlpaal
Volgens Pimco is de kans groot dat ook de Amerikaanse rentes negatief worden, zodra de Fed weer monetair gaat stimuleren. Lees de heldere analyse.

Beleggingsspanning is goed
Hedgefondsmsnagers die zwaar onder druk staan, nemen betere belegigngsbeslissingen, en dat is ook wel logisch, zo laat onderzoek zien.

De effecten van de handelsoorlog moeten we nog gaan voelen
De positieve Chinese handelsdata over juli zijn dus GEEN reden om heel positief te worden, aldus Jeroen Blokland van Robeco

Absurdisme troef
De situatie op financiële markten neemt steeds absurdere vormen aan, zegt Didier Saint-Georges van Carmignac.

Amerika verliest
De grootste slachtoffers van Amerikaanse tariefverhogingen zijn de Amerikaanse consumenten en bedrijven. Zo eindigt America first in America last.

Rabobank is er niet gerust op

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Ook tabaksindustrie heeft last van ... disruptie
Niet strengere rookregels maar technologische disruptie sloopt de tabaksindustrie, aldus Alex Tedder, hoofd Amerikaanse aandelen bij Schroders.

Banken moeten belastingdienst helpen
De Nederlandse Bank (DNB) wil dat banken actief gaan onderzoeken of hun klanten belasting ontwijken. Ook al is belastingontwijking niet illegaal, zouden banken er actief mee bezig moeten zijn, meent de toezichthouder.

Lang leve de euro!

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus