Must read

Must read: Goud is de winnaar

Plus: Fel groen beleggen met ASN, nu ook een valuta-oorlog, centrale banken kunnen problemen niet fixen, en nog véél meer.

“Al onze beleggingen moeten in 2030 CO2-positief zijn”
Bas-Jan Blom, directeur ASN Beleggingsfondsen, over het belang van een strenge duurzame check. “Beleggers die geen aandacht schenken aan klimaatverandering lopen grote risico’s."

Nu ook een valuta-oorlog?
De VS beschuldigt China van het moedwillige verzwakken van de eigen munt, maar valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe denkt daar toch iets genuanceerder over. Volgens hem komt een zwakke renminbi ook China niet goed uit.

Lees ook de scherpe analyse van de Volkskrant. "Valutamanipulatie is geen pornografie. Je weet niet of het zo is als je denkt het te zien. Het is nauwelijks te definiëren en al helemaal niet te bewijzen."

Zeker is dat het aantal dollarpessimisten inmiddels stevig toeneemt. Een einde aan de dollarbullmarkt lijkt in zicht te komen, analyseert Reuters.

Prima die beursverliezen
Want zonder dalende koersen valt er in de toekomst minder te verdienen, schrijft Joshua Brown van The Reformed Broker in een sterke column. Hij schreef eerder deze week een leuk verhaal over de bitcoin die heel veel is maar zeker geen veilige haven

Goud gaat onderwijl door het dak

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Handelsoorlog doet Nederlandse economie pijn
Ook de Nederlandse economie dreigt meegesleurd te worden in de escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Volgens economen hoeft dat niet meteen tot een recessie te leiden, 'maar we zitten in blessuretijd', zo bericht RTL Z.

Thomas Friedman is heel veel somberder

Centrale banken jagen illusie na
Edward Yardeni over de vier grote problemen die centrale banken met lage rentes proberen op te lossen, maar die volgens hem niet met lage rentes op te lossen zijn. Must read!

Olieprijs verkeert in een duidelijke downtrend

PE presteert minder
Grote Amerikaanse pensioenfondsen rekenen voor de komende tijd op veel lagere private equity-rendementen.

Nederlandse banken doen het beter
Niet dat aandeelhouders daar veel aan hebben.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus