Must read

Must read: VS consument shopt wel door

Plus: Lage rentes schaden bancaire winsten, te veel goede actieve managers is ook niet goed, libra is geen crypto, en méér.

"Het feest kan niet blijven voortduren"
Volgens Ewout van Schaick, hoofd multi-asset bij NN IP, is er alle reden om de beurs deze zomer voorzichtig te benaderen. "Het is allemaal erg onvoorspelbaar geworden." Interessant verhaal.

Particuliere beleggers véél optimistischer dan professionals
Particuliere beleggers wereldwijd hebben weinig zorgen over handels- en valutaoorlogen, zwakke bedrijfswinsten en ultra hoge waarderingen. Zij denken dit jaar 11,7% rendement te kunnen boeken. Dat is 7,7% meer dan professionele beleggers denken te verdienen.

Lagere rentes, lagere bancaire winsten

Steeds minder aandelen trekken de kar

De markt moet wel inefficiënt blijven
Te veel actieve fondsmanagers met de juiste skills is ook niet goed. Download de studie.

Amerikaanse consument shopt wel door
En dat is belangrijk, want 70% van de Amerikaanse economie bestaat uit consumentenuitgaven en de VS is nog altijd de grootste economie van de wereld.

Actief versus passief beleggen De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het blijft dicht bij elkaar.

Fondsmanagers voegen risico toe
Uit de maandelijkse enquête van BoA Merrill Lynch onder fondsmanagers blijkt dat zij risico aan de portefeuille toevoegen.

Trump los op crypto's
De Amerikaanse president Donald Trump heeft volgens Banken.nl op de voor hem kenmerkende wijze laten weten wat hij vindt van cryptocurrency zoals bitcoin en Libra, de nieuwe munt van Facebook. Niet dat iedereen het erover eens is dat libra een crypto is.

Dankzij de ruimtevaart

"Onafhankelijke centrale banken goud waard"
"De centrale bankiers hebben de afgelopen decennia de beurzen steeds gered wanneer de wanhoop nabij leek. Het heeft hen een bijna almachtige status opgeleverd. Zo lijkt er een onzichtbare putoptie onder de beurzen gelegd te zijn. Deze putoptie werkt echter alleen zolang het vertrouwen in centrale bankiers onaangetast blijft." Hier is de hele column van Martine Hafkamp.

Disruptie doet waarde-aandelen de das om
En het is nooit anders geweest. Diepgaande studie.

Historische primeur: Nederlander is minder productief geworden
"Vergeet alle berichten over robots, kunstmatige intelligentie en andere revoluties op de werkvloer: Nederlanders zijn mínder productief geworden. De arbeidsproductiviteit is in 2016, blijkt nu, met bijna een halve procent is gedaald. We zijn, plat gezegd, langzamer gaan werken. En dat buiten crisistijd." Meldt de Volkskrant.

Financiële checklist

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Pensioen