Must read

Must read: Is value-beleggen dood?

Maar 2% van de beleggers gelooft erin. Plus: centrale banken cruciaal voor stabiliteit cryptomunten en een negatieve rente voor altijd.

Belasting naar (on)vermogen
De overheid kan niet risicoloos meeprofiteren van een mogelijk hoog rendement op basis van exposure van beleggers aan hoge risico's. Als de overheid dat rendement wel wil belasten, moet ook een negatief resultaat verrekend kunnen worden, aldus Marcel Tak.

20 jaar negatieve rente?
Het kan gebeuren. Obligatiebelegger Michael Krautzberger van BlackRock zou het niks verbazen als de rente nog altijd negatief is als hij met pensioen gaat.

Actief versus passief beleggen De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

"Voor een nieuw rente- en pensioenbeleid moeten we bij DNB zijn"
Het pensioenstelsel staat aan de vooravond van een ongekend zware tijd. Afstempelen is vrijwel onvermijdelijk en premies gaan fors omhoog, waarschuwt Jac. Kragt.

Advies IMF

Deze aanbieders hebben robobeleggers
De lijst met vermogensbeheerders die robobeleggen aanbieden groeit

Hoe privé zijn klantdata die u heeft?
Nou, best wel privé eigenlijk.

Dat oude Duitsland...

Dit kunnen banken leren
van family offices. Ze hoeven er in ieder geval niet bang voor te zijn

Wordt ze het?

Is waardebeleggen dood?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus