Must read

Must read: De beste ETF's van het jaar

ETF-ranglijstjes, duurzame beleggers moeten doorlezen, op de barricaden in Hongkong en op naar 3000 miljard QE.

Verplichte zomerkost voor duurzame beleggers
Na de zomer moet de sector reageren op voorgestelde nieuwe regelgeving over duurzaam beleggen van de door de Europese Commissie ingestelde Technical Expert Group. Leest u deze zomer dus even door, aldus San Lie.

QE: Op naar de 3000 miljard
Steeds meer banken verwachten dat de ECB eind 2019 of begin 2020 weer begint met het opkopen van staatsobligaties. De teller stopte vorig jaar bij 2600 miljard euro.

Actief versus passief beleggen De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is het bekende liedje. 

Dankjewel, pond

De beste ETF's van het jaar
Tot nu toe, in de VS

Beetje doorslapen

Financiële instellingen tekenen klimaatakkoord
Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders en hun koepels hebben zich gecommitteerd aan de klimaatdoelen van het kabinet.

Op de barricaden

Powell zinspeelt op renteverlaging, onzekerheden blijven drukken op de groei
Het moet wel heel gek lopen, wil de Federal Reserve eind deze maand de rente niet verlagen. Fed-voorzitter Jerome Powell deed woensdag tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden geen enkele moeite om de marktverwachtingen daarover te temperen. Handelsspanningen en de invloed daarvan op de wereldeconomie zijn een te grote bedreiging voor de Amerikaanse groei.

Zou het?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente