Must read

Must read: Linke obligaties

Plus: Europese vastgoedkansen, negatieve rentes zijn vooral negatief, ECB vreest komst tech in financiële wereld, en méér.

"Het risico van Brexit is te groot om op de koopknop te drukken"
Rogier Quirijns, hoofd Europees vastgoed bij Cohen & Steers, selecteert vastgoed dat zicht biedt op aantrekkelijke langetermijnrendementen. "De lage correlatie met aandelen en obligaties moet voorzichtige beleggers nu aanspreken."

Obligaties en aandelen gaan wel vaker samen omhoog
Dat zowel de aandelenkoersen als de obligatiekoersen dit jaar hard zijn gestegen is helemaal niet zo bijzonder, zo constateert Fortune.

Negatieve rentes zijn vooral negatief
DFT: Rentes op de financiële markten zijn de afgelopen weken naar nieuwe historische dieptepunten gezakt. Zo kan de Nederlandse staat op dit moment voor tien jaar lang geld uit de markt trekken voor de waanzinnig lage rente van afgerond -0,26%. Leuk voor de Nederlandse staat, maar wat zijn de effecten voor huishoudens, pensioenfondsen, andere eurozone lidstaten en de bankensector? Die zijn vooral negatief, aldus Teeuwe Mevissen in DFT.

Klimaatverandering biedt ook kansen

Linke obligaties
Wie beursbescherming zoekt, kan beter niet in hoogrentende obligaties, zoals High Yiled en Emerging Markets Debt stappen, waarschuwt Cullen Roche.

Sjieke bank Julius Baer heeft een nieuwe CEO

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is het bekende liedje. De actieve portefeuille gaat voortvarend van start en wordt dan ingehaald door de passieve concurrent.

De Japanse economie groeit lekker door...
... maar het Amerikaans-Chinese handelsconflict doet zich voelen. Daar hebben vooral de chipbedrijven veel last van.

Turkije moet nieuwe valutacrisis vrezen
Nomura heeft een model ontworpen dat valutacrises kan voorspellen. Turkijke is een van de landen met de grootste valutaproblemen. Het ontslag van de president van de Turkse centrale bank is niet de slimste oplossing. Welke landen lopen nog meer valutagevaar?

Het gaat niet goed met de Duitse industrie

Stop tech!
Financiële toezichthouders moeten volgens ECB-bestuurder Benoît Coeuré flink aan de bak om regelgeving te maken voor grote techbedrijven als Facebook die zich in de financiële wereld willen wagen.

Cash beschermt privacy burgers
Een analist van Deutsche Bank stelt dat cash geld voor burgers een aantrekkelijke optie is om een stukje controle over de eigen privacy te behouden dan wel terug te nemen.

Met de werkloosheid gaat het de goede kant op

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente