Must read

Must read: Nederland rekent zich arm

Plus: Derisk now! Iedereen in goud, de enorme prijs van Brexit, banken steeds kleiner, het probleem van CO2-taks, en méér.

Verminder de beleggingsrisico's nu!
James Bateman van Fidelity International vreest een spoedig en bruut einde van de huidige bullmarkt. De trigger voor een sell off is een scherpe daling van de Amerikaanse consumentenbestedingen. Riemen vast!

Renteverlagingen houden recessies meestal niet tegen
Advies Robeco's Jeroen Blokland aan beleggers: wees niet al te blij met toekomstige renteverlagingen Fed.  

Iedereen in goud

Beleggers zien de Turkse president Erdogan graag gaan

Onterechte bubbelzorgen
Marketwatch Mark Hulbert: De Amerikaanse aandelenmarkt is GEEN bubbel.

Geen misverstanden meer!

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De prijs van Brexit is enorm

Amsterdam, slimme stad op weg naar de toekomst
De toekomst is aan bedrijven die er met intelligente oplossingen voor zorgen dat de stad duurzaam kan groeien, dus leefbaar blijft, aldus Pictet AM.

Rutte moet koopkracht verhogen met lagere lasten
Niet hogere lonen maar lagere loonkosten helpen de economie vooruit, aldus Willem Vermeend.

Nederland rekent zich arm
"Vast staat dat Nederland met zeer conservatief ingeschatte rekenrente een buitenbeentje is en een extreme positie inneemt, zeg maar als het Saoedi-Arabië van de pensioenwereld. Fanatiek en dogmatisch."

Banken steeds kleiner
De omvang van de grootste Nederlandse banken bij elkaar opgeteld laat al jaren achtereen een dalende trend zien. Was de omvang van de Nederlandse bankensector in 2006 nog 5,5 keer die van de Nederlandse economie, inmiddels is dat geslonken naar een factor van minder dan 3,5 in 2018. Dat is zeer naar de wens van De Nederlandsche Bank (DNB). Maar welke bank is de grootste van het land?

Groei bouw vlak af
Sterke en uitvoerige analyse van de Nederlandse bouwvooruitzichten

Het probleem van de CO2-taks
Klimaatverandering leidt volgens assetmanagers tot een schade van 1200 miljard dollar. De eenvoudigste manier om het tij te keren, is de invoering van een CO2-taks. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Zwitserland heeft geen schuldprobleem

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente