Must read

Must read: Nieuwe ronde van QE

ECB mag ongeveer alles, ook als het best nog goed gaat. Plus: passief heeft actief ingehaald en de Fed-wanen van Trump.

Whatever it takes, for as long as it takes, aldus Mario Draghi
Het niet de vraag is óf de ECB het monetaire beleid ruimer zal maken, maar wannéér. Verdere verlagingen van de rentes en opnieuw opstarten van QE én het aanmerkelijk uitbreiden ervan, zijn zeker niet uitgesloten, aldus Edin Mujagic.

En dit zijn de gevolgen

Beleggingsreputatie Yale kraakt
Het universiteitsfonds van Yale heeft de laatste tien jaar beduidend minder gepresteerd dan de twee decennia daarvoor. Is dat toeval of structureel?

Actief versus passief beleggen

De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Ondertussen... zucht

En zo krijgt Trump toch nog zijn zin
Weliswaar heeft de Fed op woensdag 19 juni de rente niet onmiddellijk verlaagd - dat zou wel heel drastisch zijn geweest, aangezien er absoluut geen sprake van een noodsituatie is - maar Fed-baas Jerome Powell heeft wel kristalhelder duidelijk gemaakt dat de Fed klaarstaat voor een kwart procent renteverlaging, waarschijnlijk al op 30 juli, aldus Léon Cornelissen.

Goud flink omhoog
De goudprijs is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan vijf jaar, nadat de Amerikaanse Federal Reserve heeft aangegeven bereid te zijn de rente te verlagen. 

Wat kan Libra doen?
Facebook komt met een munt. Handig, betere toegang tot geld voor iedereen, maar ook kans op meer schuld voor iedereen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen