Must read

Must read: Liquiditeit is belangrijk

Plus: duurzaam beleggen beperkt risico's, handelsoorlog raakt consument VS, verdeelde ECB verlaagt rente in juli, en meer.

De beleggingsvoorkeuren van UBS AM
Suni Harford, hoofd beleggingen van UBS AM, kijkt vooruit. Waar liggen de beleggingskansen? Zij selecteerde er vijf.

Duurzaam beleggen beperkt risico's
Volgens Wim Van Hyfte, wereldwijd hoofd Duurzaam Beleggen van Candriam, brengen duurzaamheidsanalyses kansen en risico’s in kaart die traditionele bedrijfscijfers niet tonen. "Over vijftien jaar zullen we verbaasd zijn dat we dachten dat sommige bedrijven zouden overleven"

Tulpen, dotcom of Japans vastgoed?
Wat was de grootste bubbel aller tijden? Topverhaal.

Amerikaanse consument komt in problemen?
Column Martine Hafkamp: "Mocht Trump de resterende 300 miljard dollar aan Chinese goederen ook gaan belasten op voornamelijk consumentengoederen, dan loopt de factuur op van 830 naar 2300 dollar voor het gemiddelde Amerikaanse gezin." Omdat de Amerikaanse economie voor 70% bestaat uit consumentenbestedingen en de Amerikaanse economie in de wereld nog altijd leidend is, zit niemand te wachten op Amerikaanse consumenten met financiële problemen.

Als de uitgang te smal is
Kleine aandelen kunnen hard omhoog, maar nog veel sneller omlaag. Morningstar over het belang van liquiditeit.

Winstgevende schulden
Inmiddels heeft wereldwijd 12 biljoen dollar aan schuld een negatieve rente. Dat verklaart onder meer waarom dividendaandelen weer zo geliefd zijn.

Rabobank verwacht lagere rentes

Commerzbank rekent op een Europese renteverlaging in juli
Tenminste, als Draghi alle 'dwarsliggers' meekrijgt.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Pas op met fintech-ipo's
Adyen is een uitzondering. De meeste fintechbedrijven hebben minder succes op de beurs dan andere technologiebedrijven. Wat zijn de drie redenen?

Beleggen in FAANG is goed geld verdienen

Financiële klant voor altijd
Tevreden klanten zijn mooi, maar is het voldoende om ze een trouwe klant te laten worden? Software-ontwikkelaar Blueriq stelt dat het leggen van een oprechte verbinding zorgt voor een nieuw niveau van klantenbinding.

Minder koopkracht!
De gemiddelde Nederlander heeft dit jaar minder besteden dan eerder gedacht. Matige loonstijging en lage spaarrente zijn hieraan volgens het CPB debet.

Rijke Amerikanen stappen in bossen
Dat is voor de lange termijn (minimaal 10 jaar) en ook niet echt voor de grote winst. Waarom dan wel?

Nederlands verzet gebroken
Europese Raad neemt PEPP-verordening aan. Er gebeurt nogal veel in pensioenland de afgelopen tijd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus