Must read

Must read: Vermogen in bomen

Rijke particulieren steken hun geld in bossen. Plus: De cybercrime-industrie is waarschijnlijk groter dan drugshandel en bad bank voor Deutsche.

"Sector moet meer doen om vertrouwen te herstellen"
Het vertrouwen van consumenten in banken en vermogensbeheerders blijft hardnekkig laag. Geen sector krijgt zulke lage cijfers. Andy Agathangelou van de Transparancy Task Force geeft aanbevelingen.

De term emerging markets is achterhaald
Beleggers hebben relatief weinig aandelen uit opkomende markten in hun portefeuille. Ten onrechte, want deze markten zijn vaak meer ontwikkeld dan de landen die deze naam dragen. De term EM is daarom achterhaald en moet weg.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Letland als fintechhub

Oeps

Cybercrime enorm probleem
De cybercrime-industrie is waarschijnlijk groter dan de internationale drugshandel.

Rijken kopen bossen
Vermogende particulieren steken hun geld in bomen

We zitten laat in de cyclus
Wanneer de markt draait, nobody knows, maar zeker is dat we laat in de cyclus zitten

"Deutsche Bank stopt voor 50 miljard slechte leningen in bad bank"
Topman Christian Sewing van Deutsche Bank bij de presentatie van de jaarcijfers begin februari. De slechtdraaiende Deutsche Bank wil voor tussen de 30 en 50 miljard euro aan slechte leningen opzij zetten in een zogeheten bad bank. Daardoor zou de bank zich kunnen richten op de delen die wél goed draaien.

Recht zo die gaat

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente