Must read

Must read: De rente bepaalt

Plus: Klimaatbeleggen is slim, OPEC grijpt in, bitcoinbedenker is een gangster, nieuwe bubbels zijn oude bubbels, en méér.

In de ban van de rente
Rente-ontwikkelingen bepalen al drie kwartalen de dans van de financiële markten met hun continue geflirt met recessie. De Fed en andere centrale banken bewegen mee en zijn niet langer leidend. Wie wil weten hoe het afloopt, houdt de rentes in de gaten, betoogt Mary Pieterse-Bloem. "Aandelenkoersen worden heen en weer geslingerd tussen zwakkere groei en lagere rentes"

ECB, kom in actie!
Wat de ECB allemaal nog kan doen om de economie verder op gang te helpen. Een rondje langs de velden.

Daar is niet iedereen het mee eens.

Zwaar weer op komst
"Beleggers en investeerders moeten oppassen voor zwaar weer. Recente rapporten laten zien dat de risico’s op de beurs fors aan het toenemen zijn. Maar er is ook goed nieuws: beleg en investeer in het klimaat, dat is de toekomst," aldus Willem Vermeend.

Nederlandse banken laten MKB in de kou staan

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Mocht de markt draaien
Robeco ging alvast op zoek naar defensieve sectoren en landen in Europa

Waardebeleggen op sterven na dood
Waardebeleggers hebben het niet eerder zo lastig gehad als de laatste tien jaar. Zelfs cracks als Warren Buffett hebben hun strategie aangepast, want waardebedrijven maken geen kans tegen de snelgroeiende internetmonopolisten.

Banken balen

OPEC grijpt in?
Zonder productiebeperking daalt de olieprijs naar 40 dollar, want de vraag neemt duidelijk af, meldt Reuters.

Bizar bitcoinverhaal
Is bitcoinbedenker Satoshi Nakamoto eigenlijk crimineel Paul Le Roux, die al 12 jaar in de bak zit?

Niets veranderd
Huidige vastgoedbubbel vertoont grote overeenkomsten met eerdere vastgoedbubbels in Amsterdam van honderden jaren geleden.

Opknappen?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen