Must read

Must read: Negatieve rente doet pijn

Plus: Reacties op rentebesluit ECB, dollar gaat dalen, waarde-aandelen nimmer zo goedkoop, olieprijs in bearmarket, en méér.

Robeco zet aandelen opkomende markten op verkoop
Robeco verlaagt de blootstelling aan aandelen uit opkomende markten van neutraal naar licht onderwogen. Het uitblijven van een handelsakkoord tussen China en de VS is volgens beleggingsstrateeg Peter van der Welle de belangrijkste reden.

Welkom terug QE!
Edin Mujagic over het laatste rentebesluit van de ECB. Een renteverhoging zit er niet in. Zelf houdt hij rekening met een nieuw rondje QE.

Hoe de geldmarkt reageert op ECB-nieuws

Wordt Knot de opvolger van Draghi?
Hij doet flink zijn best om de duiven tegemoet te komen.

Nederlandse banken al 2,2 miljard kwijt door negatieve rente
Sinds de introductie van het negatieve rentetarief door de ECB hebben Europese banken 21,4 miljard euro verloren. De lasten zijn niet gelijk verdeeld. Banken uit Duitsland, Nederland en Frankrijk dragen bijna driekwart van de rentekosten.

Gaat de dollar dalen?
Na een lange stijging komt de Amerikaanse munt steeds meer onder druk door het vooruitzicht van een dalende rente en een Chinese tegenzet in het handelsconflict.

Waarde-aandelen waren nog nooit zo goedkoop
Zelfs niet tijdens de internetbubbel, aldus Marketwatch.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Consensus Amerikaanse aandelen ver te zoeken
Over Amerikaanse aandelen bestaat opvallend weinig overeenstemming. De adviezen van beleggingshuizen vliegen echt alle kanten uit.

Amerikaans handelstekort wordt minder

Olieprijs in bearmarket
Ook ABN AMRO heeft een verklaring.

Disruptie in de voedingssector
Ook de voedingssector is enorm in beweging. Columbia Threadneedle ziet overal kansen.

De wel/niet toekomst van winkels
Steeds meer winkelketens kampen met financiële problemen, gaan alleen online verder of sluiten zelfs helemaal. Het lijkt of er in winkelvastgoed geen toekomst meer zit. Taco de Groot, ceo van Vastned, zegt in Beurs Inside van RTL Z daar anders tegenaan te kijken.

Arme starters en huurders

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus