Must read

Must read: Leven met een lage rente

Plus: Pictet is pessimistisch, de gouden toekomst van koper, Wallstreet nog niet bekend met ESG, en véél meer.

Profiteren van een langer lagere rente
Steeds meer beleggers en analisten geloven in het renteparadigma lower for longer. Dat is in principe goed nieuws voor beleggers.

More pain to come
Dat is de titel van de nieuwste beleggingsvisie van Pictet AM. Reden van het pessimisme is uiteraard een escalerende handelsoorlog.

Ook Indiase economie vertraagt
dus gaat de rente omlaag.

De gouden toekomst van koper
Short term pain, long term gain. Dat is samengevat de prijsverwachting van koper volgens ABN AMRO. De bank voert drie argumenten aan.

Duurzame beleggers varen steeds meer op duurzame doelen VN

ESG-beleggen is de toekomst
Maar Wallstreet moet het nog ontdekken.

Lastig die wereldwijde productieketens
als er handelsoorlogen ontstaan.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Rente Duitse Bund staat 1% te laag
Duitsland is geen Japan en daarom slaat de huidige lage Duitse rente volgens hoofdstrateeg Luca Paolini van Pictet AM helemaal nergens op. "Geen belegging is duurder dan de Bund." En sinds vandaag is de rente met nog eens 5% gedaald.

Beursgenoteerd private equity koopt meer
Private equitybedrijven hebben een bijna onstilbare honger naar overnameprooien. In de jacht blijken beursgenoteerde private equitybedrijven veel succesvoller dan hun niet-genoteerde collega's. Dat geldt niet voor de prestaties.

Gouden Bocht langs de A-10

Ken uw klant
Klanten van ING kunnen binnenkort gerichte aanbiedingen verwachten, op basis van af- en bijschrijvingen op hun betaalrekening. De oranje bank verzekert dat het enkel gaat om producten en diensten van ING zelf en niet van derden.

Altijd wat met de olieprijs

En de AEX dan?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus