Must read

Must read: Smallcaps profiteren van IT

Plus: actief wint, nieuwe beurs voor langetermijnbeleggers, wereldhandel in de achteruit, BOJ koopt Japanse beurs, en meer.

"Actieve belegger heeft de toekomst mee"
Nog meer dan de afgelopen tien jaar staat het komende decennium in het teken van de duurzaamheids- en IT-revolutie. Dat is gunstig voor smallcaps en voor actieve beleggers, zegt ex-CIO Rabobank Han Dieperink.

Omgekeerde rentecurve is ditmaal gunstig voor aandelen
State Street SPDR ETF’s: Omgekeerde rentecurve is deze keer geen voorbode van een recessie maar van een verdere stijging van de aandelenmarkten.

Chinese winsten onder druk

Het begint met zelfoverschatting
Professionele beleggers denken allen te profiteren van de (bias)fouten die andere professionele beleggers maken, terwijl ze daar zelf ook last van hebben. Tijd om in de spiegel te kijken.

Wereldhandel in de achteruit

Liever een sterke bankenunie
De Euro heeft volgens het CPB geen schokfonds nodfig om te overleven maar het helpt de welvaart wel vooruit. Helder rapport.

Nasdaq en Dow krijgen concurrentie
De VS krijgt er een nieuwe beurs bij, speciaal voor langetermijnbeleggers.

Centrale bank van Japan koopt de hele Japanse beurs op
Wat wordt de volgende stap?

Liever ijzererts dan goud

Hedgefondsen met notering presteren nog slechter
Uit recent onderzoek blijkt dat beursgenoteerde hedgefondsen slechter presteren dan hedgefondsen zonder notering.

Pensioendeal gloort
Het kabinet is volgens DFT bereid om de stijging van de AOW-leeftijd tijdelijk stop te zetten. Daarnaast is aangeboden om mensen met zware beroepen ruimere mogelijkheden te geven om eerder te stoppen met werken.

Waarom Chinese biljonairs geen superjachten kopen.

Het probleem met kapitalisme ...
.... is dat er te weinig van is. Interessant verhaal.

Krimpregio's blijken productiviteitsgroeiregio's

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Actief beleeft een goed jaar, tot nu toe.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente