Must read

Must read: Fed bezorgd om hoge schulden

Maar doet er verder niks aan. Plus; een hedgefondsmanager die al sinds 2012 netto-short aandelen zit en Amerikaanse bedrijven lenen vaker in euro's.

Monetair gidsland Nieuw-Zeeland
Wat de centrale bankiers in Nieuw-Zeeland doen, vindt vaak navolging in de VS en in Europa. De ECB en de Fed mogen hun focus op inflatie net als bankiers in Wellington, best ook laten varen, aldus Edin Mujagic.

Beloningsstructuur financieel adviseurs moet op de schop
Adviseurs hebben hun tarieven sinds het uitbreken van de kredietcrisis veel minder verlaagd dan actieve fondsmanagers. De concurrentie van de ETF-industrie lijkt aan hen grotendeels voorbijgegaan. Hoe lang zal dat nog duren?

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Illiquiditeit heeft een prijs
Wel lastig meetbaar hoor.

Hoge schulden
De Fed maakt zich best zorgen om de hoge bedrijfsschulden, maar doet er zeer weinig aan.

Opvallend
Meer Amerikaanse bedrijven lenen geld in euro's.

Obligatie-ETF's door grens een biljoen dollar
Eind van het jaar zit er een biljoen dollar in obligatie-ETF's.

Koopmoment China

De ultieme short
Hedgefondsmanager Russell Clark zit nu echt helemaal klaar voor een crash. Maar hij zit al sinds 2012 netto-short aandelen en verdient geld. 

Daar gaat bitcoin weer

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente