Must read

Must read: Wie betaalt de rekening?

Plus: Fed-beleid helpt beleggers in EM, sell in may-effect bestaat niet langer, de aangewezen kunstportefeuille, en méér.

Dat was het Amerikaanse aandelenfeest
Pictet AM sombert over Amerikaanse aandelen. De Zwitserse vermogensbeheerder verwacht dat Amerikaanse winstmarges de komende 5 jaar met 30% dalen. Dat maakt de huidige hoge waarderingen onhoudbaar.

Nieuw rentebeleid Fed geeft beleggingen in EM vleugels
Nu de Fed de rente voorlopig ongemoeid laat, kunnen de centrale banken in de opkomende markten ook de teugels laten vieren en kan het feestje voor beleggers in opkomende markten een vervolg krijgen, aldus Edin Mujagic. Ervan uitgaande natuurlijk dat de handelsoorlog niet alsnog escaleert.

Wie betaalt de importtariefrekening?
Hogere Amerikaanse importtarieven worden vooral betaald door Amerikaanse importbedrijven. Duidelijk verhaal van Reuters.

Effect hogere Trumptarieven is vooral psychologisch

Sell in may and go away? No way!
Dat is de boodschap van Beurs Inside van RTL Z. "In de afgelopen 15 jaar was dat effect niet waarneembaar," aldus Bob Homan van ING, die ook uitlegt waarom het effect niet langer bestaat.

Niet dat er geen gevaren zijn

Duits inflatietrauma leeft voort
Een groeiende groep economen roept Duitse regering op om meer geld uit te geven, maar die durft dat niet aan.

Risk-on!
Column Didier Saint-Georges van Carmignac: Sinds begin maart zien we geen reden om onze voornaamste boodschap te wijzigen: de kettingbotsing van economische vertraging en monetaire verkrapping is niet langer aan de orde. De vertraging duurt voort, maar de centrale banken hebben het gevaar geroken en hun beleid in maart verder versoepeld. Dat is prima nieuws voor aandelenbeleggers. Voor de korte termijn dan, want daarna is waakzaamheid echt wel geboden.

Jens krijgt groen licht
Het is nog onduidelijk wie Mario Draghi over een paar maanden gaat opvolgen, maar huidige Commissie-voorzitter Juncker staat niet afwijzend tegenover de Duitser Jens Weidmann als nieuwe hoogste ECB-baas. Daar zitten ze in het zuiden zeker niet op te wachten.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Actief sluipt er vandoor.

Hoezo absolute return!
De Zweedse AFM deelt inmiddels boetes uit aan fondshuizen die absolute-returnfondsen verkopen die geen absolute return boeken. 2018 was een dramatisch jaar voor fondsmanagers die via onnavolgbare strategieën altijd positieve resulaten beloven, maar deze niet leveren.

Alternatieve belegging: 1 miljoen in kunst
Bloomberg stelt op basis van de input van een aantal experts een aan de muur op te hangen kunstmodelportefeuille samen.

De weg naar 1 biljoen
WSJ vertelt aan de hand van een filmpje hoe Apple, Amazon en Microsoft 1 biljoen dollar waard werden.

Is helikoptergeld toch de oplossing?
Hedgefondsmanager Ray Dalio rekent op meer sturing van de economie via het monetariseren van begrotingstekorten.

Vooral Noren rijden (met hulp van de overheid) elektrisch

Amsterdamse woningmarkt duur?

Daar gaat de koopkracht

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen